Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 18 april 2019

Waarom water met citroen je niet helpt om af te vallen

De gezondheidgoeroes hebben vaak genoeg geroepen hoe goed water met citroen wel niet is voor je lichaam. Eén van de verhalen is dat water met citroen helpt bij afvallen. Maar is dat ook zo? Onze collega’s van Manners vertellen.

Je stofwisseling krijgt een geweldige boost, gifstoffen worden afgevoerd en de kilo’s krijg je er ook mee af. Is water met citroen écht zo’n wondermiddel?

Helpt water met citroen bij afvallen?

Hoog tijd om de vraag te beantwoorden: helpt water met citroen bij afvallen? Het antwoord is volgens Manners nee. Zij schrijven dat het je water een citroensmaak geeft en dat is het. “Het gaat geen enkele gram vet verbranden”, zegt Karen Ansel, R.D.N., auteur van het boek ‘Healing Superfoods for Anti-Aging: Stay Younger, Live Longer’.

Ja, als je iedere koffie met slagroom en een smaakje van in totaal 400 calorieën vervangt door water met citroen, dan is de kans groot dat je verschil merkt. Ze schrijven verder:

“Wat wel klopt is dat het drinken van relatief veel water voor de maaltijd, helpt om af te vallen. Ook in dat geval is water geen wondermiddel, het zorgt alleen voor een vol gevoel waardoor je minder eet. Citroen op zich heeft echter geen enkele functie bij het afvallen.”

Lees ook: Wijnliefhebbers opgelet! Dit is hét dieet voor jou

Reageer op artikel:
Waarom water met citroen je niet helpt om af te vallen
Sluiten