Waterless beauty is de nieuwste ecotrend en dit houdt het precies in

Na clean, vegan en organic zien we nu een sustainable beauty trend aankomen, namelijk waterless beauty. Beautify geeft je een kleine introductie zodat je helemaal op de hoogte bent van deze trend du jour.

De nieuwe eco trend waterless beauty

Hoewel voor ons water vrijwel altijd binnen handbereik is en we soms niet eens door hebben hoeveel we er eigenlijk van verspillen (hallo doortrekken van de wc), is dat niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend. En hoe slecht we het ons ook kunnen voorstellen: een water tekort ligt op de loer en er wordt gedacht dat het dit decenium een luxe product wordt. Reden genoeg om te bezuinigen dus.

Wat is waterless beauty precies?

Kijk eens naar de ingrediënten op je favoriete crème en je zult zien dat één van de eerste ingrediënten altijd water is. De meeste skincare bestaat voor 60 tot 80% uit water, body producten soms wel tot 95%. Best gek als je jezelf bedenkt dat er maar een klein deel actieve ingrediënten inzitten en de rest veelal ‘opvulling’ is.

Bij waterless beauty wordt dit water dus weggelaten, zodat alleen de échte productieve ingrediënten overblijven. Scheelt ook veel in gewicht, waardoor het dubbel zo milieuvriendelijk is.

Waar vind je waterless beauty?

Steeds meer merken doen mee aan deze trend, waardoor we steeds meer opties hebben. Waarschijnlijk ken je de shampoo bars van Lush al wel, maar ook Ethique heeft toffe skin- en bodycare bars. Niet alleen vrij van water, maar ook milieuvriendelijk omdat er geen verpakkking wordt gebruikt.

Ook het vrolijke Stop The Water While Using Me heeft toffe waterless producten. En de naam zegt het al: ze doen ook hun best om jou minder water te laten gebruiken.

Sommige merken hebben enkele producten die geen water bevatten. Kijk dus altijd even op de ingrediëntlijst en gebruik je best friend Google.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Waterless beauty is de nieuwste ecotrend en dit houdt het precies in
Sluiten