Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 19 feb 2020

Deze 7 luxe waterparken in Europa wil je zo snel mogelijk bezoeken met de meiden

Hoewel die mooie bikini van je slijt door de glijbanen, krijg jij van waterparken maar geen genoeg. Het liefst ga je zo hoog en zo hard mogelijk en dat met een lekker zonnetje op je bol. In Europa zijn behoorlijk wat toffe waterparken te vinden die jij dit jaar nog wil bezoeken met je vriendinnen.

De een is nog groter dan de ander of heeft een nóg hogere en snellere glijbaan. Stuk voor stuk zijn deze waterparken het bezoeken waard, zeker omdat ze in het zonnige Europa liggen *boekt direct een ticket*.

Waterparken in Europa

Europa telt behoorlijk wat grote en luxe waterparken. Deze zeven wil jij ongetwijfeld van je bucketlist hebben afgevinkt. Overigens zijn deze parken door TripAdvisor allemaal als uitmuntend beoordeeld. Waar ga jij beginnen?

1. Siam Park, Tenerife

Met stip op nummer 1, staat het Siam Park op het eiland Tenerife. Dit waterpark heeft zelfs een prijs gewonnen voor het beste park van heel de wereld (en dat al zes jaar op rij). Begrijpelijk ook als je foto’s en video’s ziet van dit waterpark.

Het fijne is ook nog eens dat dit park ligt in Adeje, op het zonnige eiland Tenerife. Een waterpark is natuurlijk niet compleet zonder hoge temperatuur en zon. Eigenlijk zit je hier het hele jaar door wel goed.

Alle informatie over Siam Park vind je hier.

2. Slide & Splash Water Slide Park, Portugal

Als je deze zomer op vakantie gaat naar Portugal is het bezoeken van Slide & Splash Water Slide Park absoluut één van de leukste dingen om te doen. Je krijgt in dit waterpark een aangenaam mediterraans gevoel als je in de zon ligt.

Nou ja, alsof jij tijd hebt om te zonnebaden. Mooi niet. Er is genoeg leuks te doen in dit waterpark zoals een van de zovele snelle glijbanen trotseren met je vriendinnen.

Alle informatie over Slide & Splash vind je hier.

3. Druskininkai Aquapark, Litouwen

In Litouwen vind je een tropisch zwemparadijs dat je ook in de winter kunt bezoeken. Handig, want waterpret is natuurlijk niet per se voorbehouden aan de zomer.

Alle informatie over Druskininkai Aquapark vind je hier.

4. Water Park, Griekenland

Boek maar vast een ticket naar Griekenland want als je deze foto’s ziet kun je niet anders dan Water Park bezoeken. Het park is immens groot en je kunt er ook lekker zonnebaden op je eigen zonnebedje. Je kunt er zelfs een 3-daags ticket kopen zodat je zeker weet dat je alle waterglijbanen hebt gehad.

Alle informatie over Water Park vind je hier.

5. WaterWorld Waterpark, Cyprus

Op het eiland Cyprus vind je WaterWold Waterpark. Dit is het grootste themapark van Europa. P.s. voor de echte luxepoesjes: je kunt hier een VIP suite of lounge huren voor als je het gevoel wilt hebben dat je helemaal alleen met je vriendinnen op het eiland bent. Chill.

Alle informatie over WaterWorld Waterpark vind je hier.

6. Etnaland, Sicilië

Op Sicilië vind je Etnaland, een combinatie tussen een regulier pretpark en een waterpark. Extra veel plezier dus voor je geld. Durf jij in de Dark Kamikaze? Een glijbaan waar je je helemaal in het donker waant en ineens in het water valt.

Alle informatie over Etnaland vind je hier.

7. Aquapark Istralandia, Kroatië

En last but not least, Aquapark Istralandia in Kroatië. De meeste glijbanen maken hier gebruik van leuke extraatjes: in sommige glijbanen ga je op een rubberboot naar beneden of maken ze gebruik van visuele effecten. Wat dat dan precies is, blijft een verrassing maar dat lijkt ons ongetwijfeld het proberen waard.

Alle informatie over Aquapark Istralandia vind je hier.

Lees ook:

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Deze 7 luxe waterparken in Europa wil je zo snel mogelijk bezoeken met de meiden
Sluiten