Wauw! Deze nieuwe chocola smelt niet

Nooit meer gezeur met chocola die smelt, vieze handen en het gevoel hebben dat je sneller en sneller moet eten. Nee, deze nieuwe chocola smelt namelijk niet. Nu hebben wij er in ons koude kikkerlandje natuurlijk niet zo veel last van. Maar, fijn is het wel.

Barry Callebaut, een bedrijf dat zich bezig houdt met wonderen in de chocolade-industrie vond dat het eens tijd was om wat verandering aan te brengen. De nieuwe chocola houdt het vol tot wel 38 graden, maar verliest daarnaast de heerlijke smaak niet. Dit is fantastisch nieuws voor zoetekauwen door heel de wereld. Al langer zijn onderzoekers namelijk bezig met het ontdekken van nieuwe chocola, maar telkens was de smaak van echte chocola ver te zoeken. Tot nu.

Barry Callebaut geeft aan dat dit toch wel echt de game changer is onder de chocolades. Waar normale chocola snel smelt, doet deze chocola dat niet. Zo hoeven warme landen zich vanaf nu geen druk te maken over smeltende chocola. Dit is een pluspunt, vaak kiezen dit soort landen namelijk voor een koekje in plaats van chocola. Wanneer de chocola uitkomt is nog onzeker, maar het komt. En dat is best goed nieuws dit jaar.

LEES OOK: Yes, vanaf nu eet jij chocola zonder schuldgevoel

Reageer op artikel:
Wauw! Deze nieuwe chocola smelt niet
Sluiten