Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 23 feb 2017

Wauw! Dit goddelijke wijnijs kan je nu gemakkelijk zelf maken

Aan het einde van de dag met een glas rode wijn op de bank kruipen is het beste wat er is. Hoe chill zou het zijn als je dit genot nu kan uitbreiden naar een rode wijnijs? Ja, je leest het goed: rode wijnijs. Cooking with Janica heeft een recept voor rode wijnijs en dat is precies wat je nodig hebt na een lange dag.

Wine wednesday gemist? Geen probleem, met rode wijnijs kan jij vandaag little friday uitgebreid vieren. En het fijnste is: je kan het zelf maken en je hoeft hiervoor geen koningin in de keuken te zijn. Gewoon van wijn houden, dat is de enige vereiste.

Easy peasy

Het makkelijke aan dit recept is dat alle ingrediënten gemakkelijk te verkrijgen zijn. Zo heb je bruine suiker, slagroom, room, melk, vanille, vier eierdooiers en natuurlijk rode wijn nodig. Verder hoef je geen dure keukenapparatuur in huis te hebben. Alle stappen zijn heel gemakkelijk.

De eerste stap begint met het beste ingrediënt, namelijk de rode wijn. Kook deze tot er een siroop overblijft. Doe in een andere pan de suiker, slagroom en vanille en roer dit door elkaar tot het begint te stomen. Klop het eigeel door elkaar tot het lichtgeel van kleur wordt en voeg langzaam het suiker-slagroom mengel uit de pan toe. Daarna doe je dit mengel terug in de pan en zet je het op langzaam vuur en roer het mengsel tot het dikker wordt. Giet het mengsel door een zeef en voeg de wijn toe. Roer het goed door elkaar en zet het dan voor twee uurtjes in de vriezer.

Het invriezen duurt misschien even, maar het is het wachten meer dan waard. Schenk voor jezelf een glas wijn in naast een glas rode wijn ijs en geniet. Je hebt het verdiend.

Hier nog meer redenen waarom rode wijn fantastisch is: Waarom rode wijn mogelijk je vriend is tijdens het afvallen

Reageer op artikel:
Wauw! Dit goddelijke wijnijs kan je nu gemakkelijk zelf maken
Sluiten