Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Life 2 sep 2016

Wauw! Dit is de helderste lagune van de wereld

De wereld beschikt over prachtige plekken die veel mensen nog ontdekken. Zo ook de helderste lagune van de wereld. Oftewel, de Twin Lagoon in de Filipijnen. Wat er zo mooi aan is? Door het heldere water kun je alle fantastische wezens in het water super duidelijk zien. Tropische vissen en koraal in de meest magische kleuren. Deze plek heeft echt een WAUW-factor.

Twee voor de prijs van één

Met een handgemaakte brug, helder blauw water en een rots waar je ‘u’ tegen zegt, is de Twin Lagoon een magische plek. En het beste is: deze lagune bestaat uit maar liefst twee lagunes. Yes! Dubbel zoveel moois om te zien.

De ene lagune is groter dan de ander. De grote bereik je gemakkelijk met een bootje. De andere, iets kleinere, lagune kun je bereiken door erheen te zwemmen. En de opening die beide lagunes verbindt, is alleen open wanneer het eb is en het water laag staat. Ben je net te laat? Een trappetje leidt je naar een smalle doorgang. Zo heb je altijd een plan B.

Jump right over??

A photo posted by Rod Ruales (@ninjarod) on

‘Will you marry me?’

Deze plek is zo mooi dat er zelfs mensen ten huwelijk worden gevraagd. En dat is natuurlijk ook niet zo gek. Het is een plek die je hoe dan ook altijd bij blijft, want nergens is het water zo mooi als hier. Bij de Twin Lagoon zul je alleen gestoord worden door een fluitende vogel. Zo’n sprookje is het.

Meer zien van deze magische plek? Check dan even de video hieronder:

Reiskriebels? Lees dan ook: Op de bucket list: 8 uitzonderlijke dingen die je in het prachtige IJsland kunt doen

Reageer op artikel:
Wauw! Dit is de helderste lagune van de wereld
Sluiten