Wauw! Dit is de mooiste make-up trend voor het komende seizoen

Op uitnodiging van MAC Cosmetics bezocht Beautify's Iris de Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam. Ze zag hier de mooiste beauty looks voorbij komen. Haar oog viel op een super natuurlijk make-upje met zachte tinten en verschillende highlighters waarbij de gecontourde plamuurlaag en zwaar geaccentueerde wenkbrauwen verleden tijd lijken te zijn.

Bij een van de shows sprak Iris met een aantal van MAC Cosmetic’s beste visagisten onder leiding van Connie Man. Zij vertelden haar over de natuurlijke gebronzde look en gaven een aantal tips om deze make-up look te kopiëren.

De make-up look

De make-up look van komend seizoen is volledig geïnspireerd op de ‘tropical goddess‘. De look is super vrouwelijk en ziet er high end uit. Met verschillende goud- en aardetinten creëer je een zachte uitstraling. Met shimmer krijgt het gezicht een gezonde gloed. Het belangrijkste bij deze look is het vervagen van harde lijnen. Het moet allemaal mooi in elkaar overlopen.

Om deze look zelf te creëren is het belangrijk dat je kiest voor veel koude aardetinten. Dit houdt in dat je geen kleuren kiest met een warme ondertoon als rood of oranje.
[one_half]deze1[/one_half][one_half_last]deze2[/one_half_last]

Het gezicht

Het begint allemaal bij de basis. Gebruik eerst een klein drupje foundation. Met een grote poederkwast breng je wat bronzer aan net onder je jukbeenderen en aan de zijkant van je voorhoofd. Een poederroze blush geeft je een gezonde blik. Highlighter breng je aan op je jukbeenderen, je neusbrug, boven je lip en onder je wenkbrauwen. Zoals Rihanna zingt: Shine bright like a diamond.

De ogen

Voor de ogen kun je een lichtgekleurde creme oogschaduw gebruiken. Om je blik meer diepte te geven, breng je net boven je ooglid een donkere goudbruine kleur aan. Op de bovenste wimpers smeer je een klein laagje zwarte of donkerbruine mascara. En niet vergeten: met je highlighter stip je het binnenste hoekje van je oog aan. Deze truc zagen we al eerder bij de prachtige Victoria’s Secret Angels.

Eyebrows on fleek?

Erg belangrijk: wenkbrauwen. In het verleden zagen we de ‘Instagram wenkbrauw’ met een onnatuurlijke vorm en scherpe lijn concealer. Dit gaan we niet meer doen. Met een poeder en klein kwastje vul je je wenkbrauw in en zorg je voor een feathery effect. Zo makkelijk is het.

Lippen

Voor de lippen gebruik je een natuurlijke lichtroze lipstick. Last van droge lippen? Scrub van tevoren je lippen met vaseline en een tandenborstel. Lipstick aanbrengen en je bent er helemaal klaar voor.
[one_third]1111111[/one_third][one_third]22222222222[/one_third][one_third_last]3333333333333333[/one_third_last]

Een tip van de make-up artist

Gebruik poeder voor je wenkbrauwen en zorg ervoor dat je de juiste kleur kiest. Nog te vaak kiezen vrouwen voor een te donkere of te warme tint. Vergeet de wenkbrauw ook niet te shapen. De vorm van je wenkbrauw is namelijk erg bepalend voor de uitstraling van je gezicht. Onthoud: don’t overdo it. Make-uppen maar!

Ben jij net zo verliefd op deze make-up trend als wij? Hou Beautify in de gaten en volg natuurlijk MAC Cosmetics voor alle laatste updates.

LEES OOK: Beauty expert Charlotte Tilbury over puistjes, donkere kringen en een mooie glow
img_0466-770x462

Reageer op artikel:
Wauw! Dit is de mooiste make-up trend voor het komende seizoen
Sluiten