Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 24 januari 2017

Wauw! Dit is het diepste en grootste bevroren meer op aarde en het is magisch

Je hebt heel wat spectaculaire, adembenemende stranden in de wereld. En exotische plaatjes zijn altijd mooi om te bekijken. Maar dit bevroren meer is ook echt wonderschoon. Het Bakailmeer is het grootste en diepste bevroren meer op de aarde en het is echt het meest betoverende wat je ooit hebt gezien.

Het Baikalmeer in Siberië, Rusland, is gigantisch, ongeveer 600 kilometer lang. Het is het grootste zoetwatermeer van Europa en Azië. Het is zelfs zo groot dat berekend is dat het meer zoveel zoet water bevat dat het de hele wereldbevolking dertig jaar lang van drinkwater kan voorzien.

Het meer is ook ontzettend helder, je kunt zelfs dingen zien die 40 meter diep zijn. Vissen, groene stenen, planten, alles.

Als in Frozen

En nu is dat meer bevroren. Wat echt een heel bijzonder gezicht is. Sommige delen van het ijs zijn zo glad als een spiegel.

Je kunt er schaatsen, fietsen of sleeën maar het allerspectaculairst: kamperen. Sommige reizigers zetten hun tent op op het ijs. Wat toch wel voor de echte avonturiers onder ons is, aangezien het ijs de hele tijd kraakt en er soms scheuren in ontstaan. Ook is het gevaar voor onderkoeling groot, want het is er gemiddeld -19 graden en de wind heeft vrij spel.

Gelukkig zijn de beelden alleen al magnifiek.

Lees ook: Voeg Cambodja toe aan je bucketlist als je jong, blut en reislustig bent

Reageer op artikel:
Wauw! Dit is het diepste en grootste bevroren meer op aarde en het is magisch
Sluiten