Wauw! Dit slachtoffer van een zoutzuuraanval laat op NYFW zien hoe prachtig ze is

Ronduit shocking is het als je hoort dat in India dagelijks zuuraanvallen op vrouwen zijn. Een jaloerse echtgenoot, een boze broer, alsof het de normaalste zaak van de wereld is overgieten ze vrouwen met zoutzuur, waardoor ze blijvend verminkt raken. Maar Reshma Qureshi vecht terug en laat zien dat echte schoonheid van binnen zit op New York Fashion Week.

Reshna Qureshi was nog maar zeventien toen ze het slachtoffer werd van een zuuraanval in 2014. De dader: de ex van haar zus. ’Zoutzuur is overal te koop. Het is voor mij moeilijker om lippenstift te kopen in de supermarkt dan zoutzuur voor mijn aanvallers,’ vertelt Reshna in een Youtube-video.

Ze overleefde de aanval maar ze verloor wel haar linkeroog en heeft nu meerdere brandwonden in haar gezicht. In het begin wenste ze dat ze het allemaal niet had overleefd. Maar uiteindelijk werd ze sterker.

Vorig jaar maakte ze namelijk een indrukwekkende beautyvideo met de Indiase organisatie Make Love Not Scars. En nu slaat ze keihard terug door mee te lopen als model in een show op New York Fashion Week.

Ze opende de show van de Indiase designer Archana Kochhar en ze zag er ongelooflijk knap en prachtig uit in een witte, lange jurk en een zilveren tiara.

Met de nachtmerrie die werkelijkheid werd, kwam ook Reshna’s droom uit: meelopen op NYFW

’Het was zo belangrijk voor mij om mee te lopen, omdat er zoveel meisjes zijn die net als ik slachtoffer zijn van een zoutzuuraanval. En ik wil hen moed geven. Bovendien wil ik mensen laten zien dat ze niet zo snel iemand moeten veroordelen op basis van uiterlijk. Ik heb nooit gedacht dat ik deze droom, om te kopen op de fashion week van New York, zou kunnen verwezenlijken,’ aldus het model in spe.

In India komt het helaas vaak voor dat vrouwen het slachtoffer worden van een zoutzuuraanval. Omdat ze een huwelijksaanzoek afwezen, geen seks wilden of in een ruzie belandden. Per jaar zijn er naar schattig tussen de driehonderd en duizend aanvallen. En dat is werkelijk shocking, bizar en vreselijk.

Het is prachtig dat Reshna kon laten zien dat ze nog steeds schoonheid heeft en zich mooi voelt. Maar we hopen vooral dat, doordat zij mee liep op New York Fashion Week, vrouwen in India geholpen zullen worden. En dat zoutzuuraanvallen snel tot het verleden zullen horen.

Misschien wil je dit ook even lezen: Droombaan: Catwalkcoach Mandy Dyonne traint modellen voor New York Fashion Week

Reageer op artikel:
Wauw! Dit slachtoffer van een zoutzuuraanval laat op NYFW zien hoe prachtig ze is
Sluiten