Wauw! Dus zo komen we aan onze vervelende nachtmerries

Brr, niets zo vervelend als een echt enge nachtmerrie. En we snappen maar niet waar het vandaan komt. We liggen echt in een heerlijk bed met zachte kussens en een heerlijk dekentje. Waarom dan toch die vervelende nachtmerries? De oorzaak kan stiekem erg simpel zijn, je moet alleen even weten waar het aan ligt.

Bepaalde etenswaren

Wanneer je bijvoorbeeld junkfood eet voordat je naar bed gaat, heeft je lichaam extra lang nodig om alles te verwerken (zoals bijvoorbeeld vlees en kaas). Doordat je lichaam dus nog zo hard aan het werken is terwijl jij wil slapen, kun je je voorstellen dat rustig indutten er voor je lichaam niet bij is. Ook suikers zorgen ervoor dat je lichaam nog te actief wordt net voor het slapen. Naast slechte voeding kan helaas pittig eten ook de veroorzaker zijn van je onrustige nachten. Je lichaam moet niet alleen omgaan met het pittige eten, je lichaamstemperatuur stijgt er ook nog eens door. En het is belangrijk om je lichaam koel te houden om een goede nachtrust te kunnen doorlopen.

Medicatie

Zowel medicatie als supplementen kunnen je nachtrust verstoren. Bij medicatie geldt dit bijvoorbeeld voor antidepressiva (je zou toch denken dat je je beter gaat voelen met antidepressiva..). Qua supplementen is het belangrijk erop te letten dat je niet teveel B6 binnenkrijgt. B6 zorgt er namelijk voor dat bepaalde neurotransmitters die invloed hebben op je dromen worden geactiveerd. En blijkbaar niet op de goede manier..

Geuren

Dit is helemaal apart. De geur die je ruikt voordat je gaat slapen kan van invloed zijn op je dromen. Uit onderzoek bleek dat mensen die aan rozen roken voordat ze gingen slapen over het algemeen goede dromen hadden, en mensen die roken aan rotte eieren sneller nachtmerries hadden.

Stress

Ah ja, is stress niet de veroorzaker van werkelijk alles? Het lichaam blijft onrustig wat de slaapcyclus in de weg gaat zitten. Probeer daarom voor jezelf alles af te sluiten wanneer je naar bed gaat. Schrijf het desnoods op zodat je het de volgende dag weer op kan pakken. In bed mag je nu alleen nog maar nadenken over Ryan Gosling (of een andere hottie naar keuze).

Alcohol

Hoewel we zouden denken dat we zo heerlijk wegdoezelen van een glaasje rode wijn, is alcohol stiekemer dan je denkt. Wanneer het effect van de alcohol namelijk halverwege de nacht is uitgewerkt kun je er van gaan wakker liggen. Door deze verstoring kan het ook zorgen voor onprettige dromen. Hm.. maar ons glaasje wijn dan? Misschien eentje dan..

Reageer op artikel:
Wauw! Dus zo komen we aan onze vervelende nachtmerries
Sluiten