Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 6 feb 2017

Wauw! Er is een heel nieuw continent ontdekt op de wereld en je wordt er reislustig van

Alles wat je dacht te weten over de wereld blijkt niet waar te zijn. De wereld is zojuist een beetje groter geworden. Er is namelijk een heel nieuw continent ontdekt. Zet een ontdekkingsreis maar vast op je bucketlist.

Reiskriebels gekregen? Je kunt een klein deel van het nieuwe continent bezoeken. De rest ligt namelijk onder water.

Het eiland Mauritius in de Indische Oceaan blijk het topje van het onontdekte continent. Het werelddeel liep ooit van Madagascar tot India en was gigantisch. Maar 84 miljoen jaar geleden kwam het onder water te staan.

Het nieuwe continent Mauritia

Onderzoekers hebben het continent nu weer ontdekt. Ze vonden een mineraal op Mauritius dat veel ouder was dan het eiland zelf. Waarschijnlijk was het met lava omhoog gekomen. Zo kwamen de wetenschappers op het spoor van het gezonken werelddeel dat onder het eiland ligt.

De onderzoekers hebben het continent ook een naam gegeven. Naast Eurazië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica en Australië is er nu ook Mauritia. Klinkt dat niet exotisch?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Echt waar! Dit is waarom het een zeer goed idee is om met je scharrel op reis te gaan

Reageer op artikel:
Wauw! Er is een heel nieuw continent ontdekt op de wereld en je wordt er reislustig van
Sluiten