Life 4 nov 2016 Rosa Tettero

Wauw! Laat je betoveren door de mooiste sterrenhemel in Nieuw-Zeeland

Als jij van sterrenhemels houdt en úrenlang kan turen naar de prachtige hemellichamen dan kun je nu Nieuw-Zeeland aan je bucketlist toevoegen. Hier zie je namelijk de sterrenhemel zoals je hem nog nooit hebt gezien. Je wordt er getrakteerd op de betoverende Melkweg. Romantische bestemming? Check.

Een groot deel van Nieuw-Zeeland is een natuurreservaat waar weinig kunstmatig licht in de omgeving wordt geschenen. Daardoor profiteert dit gebied van een prachtig zichtbare sterrenhemel. Sterker nog, het is een van de beste plekken ter wereld om (vallende) sterren te spotten.

Nieuw-Zeeland is een van de slechts drie landen in de wereld met een ‘Gold Rated International Dark Sky Reserve‘. Namelijk de Aoraki Mackenzie Dark Sky Reserve op het Zuidereiland. Dit betekent dat het een speciaal beschermd gebied is om de kwaliteit van de sterrenhemel te beschermen. Deze donkere hemel is ook de grootste in de wereld.

Slechts twintig minuten rijden van de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, kun je de glorieuze Melkweg al spotten met het blote oog. Boek maar vast een retourtje naar dit eiland. Je gaat er geen spijt van krijgen.

[one_half]a2-1[/one_half][one_half_last]322342-landscape-nature-milky_way-galaxy-city-starry_night-mountain-snow-winter-queenstown-lights-new_zealand-long_exposure[/one_half_last]

firmamento_stelle_creato
we-spent-winter-in-new-zealand-photographing-the-incredible-night-sky-58046dad06731__880
sterrenhemel melkweg nieuw-zeeland
sterrenhemel melkweg nieuw-zeeland

Allemachtig prachtig:
Wanderlust Wednesday: dit onbekende eiland is sensationeel en je wil er nu naartoe
wanderlust bucketlist onbekende eiland
Reageer op artikel:
Wauw! Laat je betoveren door de mooiste sterrenhemel in Nieuw-Zeeland
Sluiten