Wauw ladies, dit is wat jouw oogkleur vertelt over je gezondheid

We weten dat onze ogen andere alles verklappen als het gaat om onze 'gevoelens'. Maar er zijn nu ook onderzoeken plaatsgevonden die suggereren dat onze ogen ons ook veel vertellen over onze gezondheid. Zo staat er een bepaalde oogkleur gelijk aan een bepaalde gezondheidsconditie.

Natuurlijk zijn bepaalde ziektes afhankelijk van talloze andere factoren, zoals de genen of de omgeving. Maar als je wilt weten wat je oogkleur alleen al zegt over je gezondheidsrisico’s dan hebben we hieronder de volgende informatie voor je.

Bruine irissen

Hoe donkerder je ogen zijn, hoe meer je met UV-bescherming bent geboren. Dit betekent overigens niet dat je zonnebrandcréme of een zonnebril kunt overslaan maar je hebt wel minder kans op huidkanker of staar.

Lichtbruine irissen

Met deze oogkleur ben je meer vatbaar voor pijn en angst dan vrouwen met lichtere ogen. Dit is bekend gemaakt door APS-studie, die lichtbruine en bruine ogen van vrouwen hebben onderzocht.

Groene irissen

Vrouwen met lichtgekleurde ogen (dit geldt overigens dus ook voor vrouwen met blauwe ogen) hebben een hogere tolerantie voor pijn en minder kans op angst en depressie. Volgens APS studie is dit in het bijzonder tijdens een bevalling en na een bevalling. Lichte ogen hebben ook minder UV-bescherming dan bruine ogen. Dit betekent dat je het liefst elke dag zonnebrandcrème kunt smeren en bij een beetje zon gewoon een zonnebril op kunt zetten. Toch super fashionable.

Rode ogen

Iedereen heeft wel eens last van rode ogen. Dit komt vaak voor als je ogen heel erg droog zijn, door een allergie, teveel zon of gewoon door stof. Maar wat interessant is, is dat rode ogen ook worden gekoppeld aan een depressie. Met name onder oudere vrouwen. Als je ogen meer dan een paar dagen rood zijn dan is het verstandig om je arts even in te lichten.

Geelkleurige ogen

Als het wit van je ogen een gelige tint krijgt, kan het zijn dat je wat lever problemen hebt. Gele ogen zijn namelijk een symptoom van geelzucht, een vorm van lever-ziekte. Je ziet dit ook vaak terug bij alcoholisten.

Reageer op artikel:
Wauw ladies, dit is wat jouw oogkleur vertelt over je gezondheid
Sluiten