Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 18 september 2017

We halen het allerknapste paardje van stal: de Zonkey

Wij zijn gék op dieren, en al helemaal op baby dieren. En vandaag halen we het allerknapste paardje van stal, een kruizing tussen een zebra en een ezel. Zijn naam is Khumba en hij heeft zélf nog niet door hoe geweldig knap hij is.

Het allerknapste paardje

We kunnen wel zeggen dat Khumba het ultieme voorbeeld is van het beste van twee werelden. Zijn moeder Raya, is een doodgewone maar bloedmooie zebra. En zijn vader was een ietwat brutale albino ezel genaamd Ignacio die het buiten zijn soort zocht. De vonk sloeg over en als kers op de taart werd zoon Khumba geboren, een zeldzame kruising tussen een zebra en een ezel.

Een ezel met zebrastrepen

Echte liefde

Khumba is geboren op 21 april in The Reynosa Zoo in Mexico en kan daarom door iedereen worden bewonderd. Volgens de verzorgers van de dierentuin is het échte liefde tussen de ouders van Khumba: ´Ignacio doet er alles aan om bij Raya in de buurt te zijn.´

Dit gezinnetje laat zien dat het allemaal niet uitmaakt waar je vandaan komt en wie bij wie ´hoort´. En als je het resultaat ziet hopen we dat er nog meer ezels en zebra´s verliefd op elkaar worden.

Dit is ook zó snoezig:
Dit wil je hebben: een fluffy mini-koe als huisdier

Reageer op artikel:
We halen het allerknapste paardje van stal: de Zonkey
Sluiten