Life 3 jul 2016 Joke-Jiers Botma

We knew it! Single meisjes zijn het slimst van iedereen

Je bent een jonge meid en je hebt alles wat je hartje begeerd. Echter mist er nog één belangrijk competent in je leven: die ene leuke man. Maar misschien ben je nu wél blij dat je nog single bent, het blijkt namelijk uit onderzoek dat slimme vrouwen minder snel gekozen worden door mannen.

Een beetje bang misschien?

Veel mannen vinden het idee fijn van een slimme vrouw, maar om er eentje te hebben als vriendin vinden ze toch net iets lastiger. Althans, volgens onderzoek. De onderzoekers plaatsen mannelijke studenten in een kamer om een test af te leggen sámen met een vrouwelijke studente. Nadat de resultaten van de test bekend werden gemaakt vroegen de onderzoekers of de mannen de vrouwelijke studente aantrekkelijk vonden en of ze met haar zouden willen daten.

De mannen die dachten dat de vrouw beter had gescoord op de test dan dat zij hadden gedaan, beoordeelden de vrouw als ‘minder aantrekkelijk’ en hadden niet het verlangen om het haar te daten. Terwijl als ze van te voren werden verteld dat ze minder goed had gescoord werd ze als wél aantrekkelijk beoordeeld.

Maak je daarom nooit meer zorgen over mannen die niet met je willen daten. Want ach, liever een stel goed hersenen dan een man die bang is voor een beetje intelligentie niet waar?

Mocht je toch wegdromen over Mister Right dan ben je hier waarschijnlijk héél benieuwd naar: Dit zegt je sterrenbeeld over wat voor trouwjurk het beste bij je past

Reageer op artikel:
We knew it! Single meisjes zijn het slimst van iedereen
Sluiten