Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Love 2 jun 2020

Is er sprake van wederzijdse chemie tijdens jullie ‘app-gesprekken’? 5 manieren om erachter te komen

Flirten via de app is een van de beste onderdelen van het moderne, online dating. Wanneer de spanning echt tussen jullie inhangt, kan je hart al gauw sneller gaan kloppen bij ieder berichtje wat je van hem of haar ontvangt.

Als je op dit moment met iemand aan het flirten en appen bent, vraag je je misschien af hoe je erachter komt of er daadwerkelijk een chemie tussen jullie is. Én of de chemie er ook nog zou zijn wanneer jullie elkaar persoonlijk zullen ontmoeten. Via deze manieren kun je erachter komen.

Chemie

Hoewel het ‘romantisch’ appen de moderne manier is waarop we communiceren met mensen waar wij misschien wel verliefd op zou kunnen worden, is verliefd worden door het geschreven woord niks nieuws. Denk bijvoorbeeld eens terug aan het schrijven van een brief. Waarschijnlijk hebben jouw ouders elkaar via een romantische liefdesbrief veroverd.

Dat echte chemie via berichten mogelijk is, is dus wel bewezen. Het komt eigenlijk gewoon neer op de inhoud van het gesprek. En of je nou zinvolle gesprekken voert via de app of in een persoonlijk gesprek, de boodschap is hetzelfde.Met deze informatie in ons achterhoofd kijken we naar de volgende manieren hoe jij kunt zien of de verbinding die je voelt met appen echt én wederzijds is.

1. Ze hebben een actieve interesse om je te leren kennen

Een van de belangrijkste tekenen van interesse in iemand, is het stellen van vragen. Met andere woorden, als ze vragen hoe het met je gaat en of je een goede dag hebt gehad, is dat een teken van groeiende chemie. Wanneer ze daarna ook nog vervolgvragen stellen, heb jij de buit binnen. Ze laten echt zien dat ze actief geïnteresseerd zijn om je beter te leren kennen. Houd dit dus vast.

2. Het kost je geen moeite om het gesprek op gang te houden.

Voelt het alsof je al het werk doet om het gesprek op gang te brengen en te houden? Dan is er misschien wel iets mis met de chemie. Wanneer er een goede balans is tussen jullie gezellige appjes, is dat een goed teken dat de gevoelens wederzijds zijn.

3. Ze laten zien dat ze opletten.

Iemand die echt de chemie bij je voelt, zal praktisch elk woord goed opslaan en actief luisteren. Hoe je weet of dit gebeurt? Bijvoorbeeld als ze doorvragen over dingen die je ze eerder hebt verteld. Als je bijvoorbeeld vorige week onwijs in zat over iets op werk en ze daar een week later weer naar vragen, is dat waarschijnlijk een teken dat iemand interesse in je toont en dat de chemie aan het groeien is. Ze tonen namelijk interesse in niet alleen jou maar ook in de dingen in je leven.

4. Je voelt het gewoon

Als je wilt weten of de chemie die je voelt echt is, kan je aandacht besteden aan hoe je je fysiek voelt wanneer je een bericht van hem of haar krijgt. Het lichaam liegt immers nooit. Blijf bij jezelf dan komt het altijd goed.

5. Je communicatie gaat verder dan alleen appen

Appen is geweldig, maar het is zeker niet alles. Als je echte chemie hebt met iemand, zullen jullie waarschijnlijk allebei naar meer directe vormen communicatie willen gaan. Je kunt bijvoorbeeld over gaan naar bellen, FaceTime en wie weet kunnen jullie elkaar daarna wel persoonlijk ontmoeten.

Uiteindelijk is het beste om gewoon te vertrouwen op je instinct wanneer je je afvraagt of de chemie er wel is. Voel je de spanning tussen jullie? Gedragen zij zich als iemand die dat ook voelt? Lijkt het erop dat jullie iets aan het opbouwen zijn? Als je antwoorden hierop ja zijn, is de kans groot dat er serieuze chemie tussen jullie is.

Lees ook: Deze man legt 10 mannelijke app-gewoonten uit waar vrouwen niets van snappen

Reageer op artikel:
Is er sprake van wederzijdse chemie tijdens jullie ‘app-gesprekken’? 5 manieren om erachter te komen
Sluiten