Dit zijn de leukste bestemmingen voor een weekendje weg aan zee in Nederland

Samen met je partner een weekendje ertussenuit hoeft niet altijd ver weg te zijn. In Nederland zijn er ook genoeg plekken waar jullie samen heerlijk kunnen genieten, maar waar? In dit artikel vertellen wij jullie over de leukste plekken voor een weekendje aan zee.

Een plekje aan de zee is altijd een goed idee. In de zomer is het natuurlijk heerlijk om te genieten van het lekkere weer, maar ook in de herfst of winter is de kust een goed idee om heen te gaan. Lekker een dagje uitwaaien en afsluiten met een warm drankje in een van de vele strandtenten in Nederland.

Weekendje weg aan zee in Nederland

Voor een weekendje aan zee hoef je echt niet helemaal naar de Spaanse costa. Helemaal niet zelfs. In Nederland is een weekendje aan zee minstens zo leuk én lekker dichtbij. Dit zijn de leukste plekken aan zee om er even tussenuit te gaan.

Domburg

Zin in een rustig weekendje weg met je lover? Dan is Domburg de plek voor jullie. Trek een warme, dikke jas aan en ga wandelen over het strand en door de duinen. Klinkt romantisch toch? Deze kustplek is rustig, maar heeft genoeg gezellige plekken voor een lekker hapje en drankje.

Cadzand-Bad

De zuidelijkste kustplaats van Nederland is zeker een aanrader om naar toe te gaan. Cadzand heeft een mooi strand en wanneer het eb is loop je zo via een natuurgebied naar Knokke. Bezoek deze plek in een maand waar de letter R in zit, want hier eet je de lekkerste mosselen.

Callantsoog

Boven in Noord-Holland vind je een van de oudste badplaatsen van ons land. Je kan hier lekker uitwaaien op een van de schoonste stranden van Nederland, maar achter de duinen vind je genoeg plezier in het centrum. Hier vind je verschillende winkeltjes, restaurantjes en cafés.

Zin in een hapje eten? In Callantsoog vind je genoeg strandtenten waarbij je geniet van de lekkerste kustgerechten. Neem een bezoekje aan WOEST voor een hapje eten met de Noordzee als uitzicht. Dat is pas een dinner met een view.

Scheveningen

Scheveningen is toch wel een van de populairste strandplekken in Nederland. Met de vele strandtenten kunnen jullie na een middagje uitwaaien en opwarmen met een lekkere warme chocolademelk.

In deze kustplek vind je naast veel strandtenten ook ook veel eetgelegenheden waar jij en je lover een heerlijk hapje kunnen eten. Echt honger? Ga dan naar Simonis aan de Haven. Het eten hier is erg lekker én de porties zijn groot.

Noordwijk

Als je Noordwijk hebt, hoef je niet eens meer naar het buitenland te gaan. Het maakt namelijk niet uit welk seizoen het is, want Noordwijk is altijd een goed idee. Maak een wandeling over het brede zandstrand, ga lunchen aan het strand of slenter door de straten van het levendige stadje. Iedereen vindt wel wat in dit geliefde kustplaatsje.

Dit vind je misschien ook leuk:

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste bestemmingen voor een weekendje weg aan zee in Nederland
Sluiten