Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 20 feb 2020

Oh Oh Den Haag! 8 x dingen om te doen in deze mooie stad achter de duinen

Ga jij een weekendje weg met de meiden om te wijnen, wijnen, wijnen in Den Haag? In deze mooie stad achter de duinen valt genoeg te beleven. Beautify’s Gina woont nu een jaar in Den Haag en deelt graag haar favoriete hotspots met jullie.

Den Haag is een ontzettend grote stad en barst van de leuke hotspots. Zelfs na een jaar staan er nog ontzettend veel dingen op mijn to do list maar deze acht tips wilde ik toch graag vast met jullie delen.

Weekendje weg naar Den Haag

Ga je samen met je vriendinnen een weekendje naar Den Haag? De stad heeft een behoorlijk groot aanbod van fijne hotels en er zijn ook talloze Airbnb’s te vinden. Hieronder vinden jullie een overzicht van de leukste dingen om te doen samen.

1. Dineren bij ñ

Dit restaurantje telt alleen maar pluspunten. Het ziet er mega leuk uit, zowel van binnen als van buiten en het doet niet echt Nederlands aan. De kaart is dan ook verre van Nederlands want je vindt er Spaanse gerechten om te delen en eerlijk, je lust waarschijnlijk alles van de kaart want het is zo goed klaargemaakt.

Het personeel is altijd vriendelijk en zorgt ervoor dat je een fijne avond hebt. Gelukkig kun je hier reserveren, doe dat ook op tijd want vooral op vrijdag en zaterdag zit het hier bommetje vol.

Nobelstraat 22, Den Haag.

2. Bezoek het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een must see in Den Haag. Hier hangt onder andere ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. En goed nieuws, je staat hier niet zo te dringen als in het Louvre voor de Mona Lisa. Zelfs op een zaterdag kun je hier prima rondlopen zonder dat je de ruimte hebt om kunst te bewonderen. Alle info over de toegangsprijzen en openingstijden vind je hier.

Plein 29, Den Haag.

3. Naar het strand gaan

Een vermijd dan vooral het bizar drukke gedeelte bij het Kurhaus. Heus, het is leuk om dat een keer te zien, maar je wordt er bedolven onder de buitenlandse toeristen en er zijn veel leukere plekken te vinden. Stap bijvoorbeeld uit bij een halte verder: Zwarte Pad. Daar liggen (in het zomerseizoen) veel leukere strandtentjes en clubs zoals Culpepper.

Ook helemaal de andere kant op, het Zuiderstrand, daar lig je veel rustiger dan rondom de pier van Scheveningen. Nóg een leuke tip: Hart Beach Surf. Zonder twijfel mijn favoriete stek. Je kunt hier de hele dag door eten en surfen. Dit is dan ook één van de weinige strandtenten die het hele jaar door blijven staan.

4. Drink cocktails bij Bleyenberg op het dak

Bij Bleyenberg kun je genieten van de lekkerste drankjes in de zon op het mega dakterras. Er hangt een relaxte vibe, je kunt er lekkere snacks bij bestellen en je hebt bovenal een prachtig uitzicht over Den Haag. Ook binnen is deze hotspot super leuk ingericht en kun je er lekker lunchen.

Plein 29, Den Haag.

5. Lunchen bij Walter Benedict

Walter Benedict is een Franse bistro in een chique wijk van Den Haag. Deze hotspot ziet er op en top verzorgd uit en is sowieso een Instagram-waardig plekje om te vertoeven. Naast een lunch- en dinerkaart, vind je hier ook een uitgebreide wijnkaart met mooie (ietwat dure) wijnen. Maar ach, op zo’n weekendje weg kan je natuurlijk best een keer wat meer uitgeven om te wijnen, wijnen, wijnen.

Denneweg 69A, Den Haag.

6. Struinen over de Lange Voorhout

Het Lange Voorhout is een hele fijne plek om te zijn en echt een soort brede boulevard om lekker te flaneren. In de herfst, als de Voorhout oranje kleurt door de blaadjes van de boom, maar ook in de zomer als alles in bloei staat. Er worden regelmatig leuke dingen georganiseerd zoals een foodtruck festival, Franse rommelmarkt of kerstmarkt. Je vind hier ook Escher in Het Paleis in een schitterend pand.

Lange Voorhout 74, Den Haag.

7. De rustige versie van de Foodhallen bezoeken

We kennen natuurlijk allemaal de veel te drukke Foodhallen in Amsterdam. Gelukkig is er nu ook een vestiging geopend in Den Haag (en je begrijpt: die is een stuk rustiger). Toch geen plek te vinden? Dan kun je ernaast aanschuiven bij Loetje.

Haagsche Bluf 40, Den Haag.

8. De Paleistuin bezoeken

Bezoek op een mooie zonnige dag absoluut de Paleistuin in Den Haag. Je kunt hier neerstrijken in het gras met een boekje en wijn. De Paleistuin is tegenwoordig een groot stadspark maar is zijn koninklijke charme absoluut niet verloren.

Prinsessewal, Den Haag.

Ga jij een andere stad bezoeken? Lees dan ook:

Reageer op artikel:
Oh Oh Den Haag! 8 x dingen om te doen in deze mooie stad achter de duinen
Sluiten