Renée
Renée | LinkedIn Travel 17 sep 2019

Plan een datum met de meiden! Deze steden zijn super leuk voor een weekendje weg in de herfst

De herfst breekt aan en omdat je toch even moet wennen aan de seizoensverandering, is het een goede tijd om iets leuks te plannen. Het is in ieder geval een prachtig seizoen voor een weekendje weg in Nederland. Vooral als je aan het begin van het najaar op pad gaat. In dit artikel delen we de leukste bestemmingen met je.

Heb je zin om weer eens een weekendje weg te gaan in Nederland? Bereid je dan maar voor om flink geïnspireerd te worden, want we hebben de leukste reisjes voor de herfst verzameld.

Weekendje weg in de herfst

Als de bladeren oranje kleuren en een waterig zonnetje schijnt, heb je het perfecte moment voor een weekendje weg in Nederland gevonden. Prik maar alvast een datum met je vriendinnen, want deze bestemmingen wil je de komende maanden zeker bezoeken.

Den Bosch

Een gezellige stad als Den Bosch ligt er nog schitterender bij in de herfst. Zoek de gezelligheid van de binnenstad op en geniet van het bourgondische leven. Ook leuk: je kunt zelf leren om een overheerlijke Bossche bol te maken bij Jan de Groot, dé expert van dit lekker hapje.

Gouda

Ben je weleens in Gouda geweest? Als het antwoord nee is, is het tijd om wél eens te gaan. De stad is niet onwijs groot, maar er is genoeg te doen om je het hele weekend te vermaken. Bezoek de Kampenhuisen Experience voor de siroopkoeken en drink bier of een wijntje bij BarBier.

Lees hier alle tips voor een weekendje weg in Gouda.

Maastricht

Een weekendje weg in Maastricht is altijd een goed idee. Helemaal nu de herfstcollecties in de winkel hangen, heb je genoeg moois om te bekijken én te passen. Een lekker taartje eet je vervolgens bij Piece of Cake en ook bij Lumière zit je heerlijk.

Haarlem

Vergeet Amsterdam, Haarlem is de leukste stad van Noord-Holland. Het is een leuke plek voor een weekendje weg in eigen land. De kleine winkels maken de binnenstad nog gezelliger en er zijn genoeg plekjes waar je lekker kunt eten en drinken. Lunchen doe je bijvoorbeeld bij Meneer Frans, een pizza eet je bij Nolita en voor een wijntje schuif je aan bij Fortuyn. PS: vergeet niet om een cocktail te drinken bij Bar Wigbolt.

Deventer

Heb je zin om eens naar het oosten van het land te gaan? Dan raden we je Deventer aan. De oude Hanzestad heeft genoeg plekjes om te ontdekken. Bewonder de skyline, bezoek het Speelgoedmuseum en ga voor een echte Zweedse fika bij De Noorman.

Meer weekendjes weg:

Reageer op artikel:
Plan een datum met de meiden! Deze steden zijn super leuk voor een weekendje weg in de herfst
Sluiten