Weekendje weg in Nederland? Op deze magische plekken overnacht je in een luxe woonboot

Wil jij binnenkort een weekendje weg binnen Nederland met je vriendinnen of lover? Zoek dan niet verder, want deze vijf accomodaties laten zien dat je helemaal niet ver hoeft te reizen voor een magische vakantie.

Als je graag even wilt ontsnappen uit je dagelijkse leven, dan is een weekendje weg een goed idee. Want hoe leuk je baan of studie ook is, even er tussenuit geeft je weer nieuwe energie en geeft je een frisse blik op je leven.

Weekendje weg in Nederland

En dat je voor een flinke dosis nieuwe energie helemaal niet ver hoeft te gaan, dan bewijzen onderstaande woonboten wel. Doordat je op het water zit heb je het gevoel dat je echt even helemaal weg bent, terwijl sommige woonboten dichtbij of zelfs in de stad liggen. Een weekendje weg in Nederland was nog nooit zo leuk.

Bron: Homeaway

1. Limburg – woonboot vlakbij Maastricht

Deze moderne “floating lodge” is strak ingericht en biedt ruimte voor vier personen. Daarnaast heeft deze woonboot een érg fijn dakterras, waar je lekker kunt genieten van de zon of zelfs kunt barbecuen op een warme zomeravond.

Deze lodge ligt vlakbij Maastricht, dus je kan de drukte van de stad zelfs opzoeken als je daar behoefte aan hebt.

weekendje weg in Nederland
Bron: Homeaway

2. Noord-Holland – hutje op het water bij Weesp

Dit “hutje” is eigenlijk helemaal geen boot, maar heeft meer iets weg van kamperen op het water. Doordat het hutje aan de voorkant open is, ben je helemaal een met de natuur. Ga lekker kajakken en breng een bezoek aan Amsterdam of Naarden als je het niet kan laten om een cultureel uitstapje te maken.

Bron: Belvilla

3. Friesland – villa op het water bij Leeuwarden

Wauw – deze accommodatie is meer dan een woonboot, we kunnen het gerust een villa noemen. Met een oppervlakte van honderdzeventig vierkante meter en slaapplek voor zes personen is het een riant optrekje. Grote kans dat deze woonboot meer luxe faciliteiten heeft dan jij thuis hebt, zoals bijvoorbeeld een sauna en vrij uitzicht op de natuur.

Voor 177 euro per nacht hoeven wij geen twee keer na te denken: dat wordt op en top genieten van een weekendje weg in eigen land.

Bron: Homeaway

4. Noord-Holland – luxe boot in Amsterdam

Toegegeven: onze hoofdstad is duur en deze woonboot is daar geen uitzondering op. Voor 1347 euro per nacht is hij helemaal van jou en kan je hier in totaal met zijn vieren op overnachten. Je moet het geld ervoor over hebben, maar dan lig je wel hartje centrum in onze hoofdstad op een fan-tas-tische boot.

Het interieur is strak en nieuw en het dakterras is geweldig. En oh ja: er is een wijnkoelkast. Amsterdam onveilig maken doe je wel een andere keer, want als je eenmaal op deze boot zit dan kom je er niet meer af.

weekendje weg in nederland
Bron: Homeaway

5. Overijssel – romantische luxe in de buurt van Giethoorn

Romantisch genieten doe je in de natuur van Giethoorn, zeker als je deze boot weet te bemachtigen. Deze woonboot is ideaal voor een weekendje weg in Nederland, omdat je middenin de Nederlandse natuur zit en lekker afgezonderd bent.

Maak eindeloze wandeling door de natuur of huur een sloepje in de buurt om te genieten van de wateren in de buurt. Ook als je zin hebt om even he-le-maal niks te doen, dan kan dat hier prima. Je zit namelijk middenin de natuur en hoeft je nergens zorgen om te maken. Schenk een glas wijn voor jezelf in en geniet van de stilte vanaf je privé terras.

Logeer je liever niet op een woonboot maar wil je wel een weekendje weg in Nederland? Check dan deze Airbnb’s in Nederland die minstens zo leuk zijn.

HoliduMamas at Work

Reageer op artikel:
Weekendje weg in Nederland? Op deze magische plekken overnacht je in een luxe woonboot
Sluiten