Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 16 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Weet je het al? Dit zijn dé top 4 nieuwe superfoods

Superfoods, powerfoods, hoe je het ook wilt noemen. Vele mensen weten al het één en ander over deze producten, met mega gezonde eigenschappen. Zo kennen we bijvoorbeeld goji bessen, maca poeder en kokosolie. Maar wil je nou helemaal met deze gezonde tijd mee gaan, dan moet je even goed opletten.. want dit zijn dé top 4 nieuwe superfoods! Ook benieuwd wat de nieuwe superfood trend was aan het begin van het jaar? Dit zijn de 7 nieuwe superfoods van begin 2015

1. Baobab

Baobab is een tropische vrucht die aan de baobab- of apenbroodboom groeit. Deze boom behoort tot de grootste boomsoorten ter wereld en groeit voornamelijk op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Baobab smaakt naar een combinatie van grapefruit, peer en vanille. Baobab is een goede bron van antioxidanten en zeer rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Deze versterken bijvoorbeeld het immuunsysteem, helpen bij veroudering vertragen en de spijsvertering te bevorderen. Baobab poeder is lekker door een smoothie heen, een glaasje water of door je sapje.

2. Kelp

Een zeewier dat een unieke combinatie van voedingsstoffen bevat, waaronder jodium. Dit draagt bij aan een normaal energie leverende stofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel. Daarnaast draagt jodium bij aan een mooie huid. Kelp poeder kan gebruikt worden in je favoriete smoothies, shakes en sappen. Het is ook lekker in rauwe soepen en salades.

3. Kombucha

Kombucha wordt vaak beschreven als een champignon of paddenstoel, maar het is eigenlijk een “symbiose cultuur van bacteriën en een (gezonde en waardevolle) schimmel”. De naam wordt vaak afgekort tot Scooby. Kombucha is perfect geschikt om je gewicht op peil te houden.

4. Moringa

Gemaakt van het rauwe blad van de Morin boom. Moringa bevat diverse goede vitamines (zoals A, B1, B2, B6, B12, C). Ook goede mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en kalium. Je kunt Moringa poeder door een glaasje water, smoothie of sap roeren of als ingrediënt gebruiken in toetjes of fruitsalades.

Reageer op artikel:
Weet je het al? Dit zijn dé top 4 nieuwe superfoods
Sluiten