Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 jun 2017

Weet je niet wat je wil worden? Je kunt aan de slag als professioneel bruidsmeisje

Je droombaan vinden is niet gemakkelijk. Maar als je je een kind aan huis voelt op andermans bruiloft, dan hebben wij misschien wel de perfecte job voor je gevonden. Je kunt namelijk professioneel bruidsmeisje worden.

Misschien droom je al sinds je nog een klein, schattig meisje was over je grote dag. Over je jurk, over het huwelijksbootje, wat vroeger op wonderbaarlijke wijze écht een bootje was in je hoofd. En of je nou wel of niet de man van je dromen hebt gevonden, dromen over bruiloften kan altijd.

Maar, het hoeft niet alleen bij dromen te blijven. Als jij houdt van bruiloften dan kun je daar je werk van maken; een carrière als professioneel bruidsmeisje.

Droombaan! Professioneel bruidsmeisje

De Vlaamse Jen Glantz heet al haar baan gemaakt van bruidsmeisje zijn. Ze vertelt aan Metro: ’Ik word betaald om te dansen met die ene dronken oom, om de jurk omhoog te houden als de bruid naar het toilet moet en ik ben er voor haar om alle andere klusjes op te knappen.’

Jen is in het vak gerold. Ze deed het zo goed op bruiloften van haar vriendinnen dat vreemde stelletjes haar ook vroegen om bruidsmeisje te zijn. Ze ziet zichzelf als weddingplanner, maar dan eentje die net een stapje verder gaat. Ze helpt bijvoorbeeld ook bij het schrijven van een speech of het voorbereiden an een vrijgezellenfeest.

Klinkt dit als je droombaan? Ga er dan gewoon voor. Ga naar de Kamer van Koophandel en word het beste bruidsmeisje van Nederland.

Reageer op artikel:
Weet je niet wat je wil worden? Je kunt aan de slag als professioneel bruidsmeisje
Sluiten