Zara Bircan
Zara Bircan Love 12 december 2019

Cuffing season is begonnen! Dit is alles wat je wil weten over deze bijzondere date-trend

Het weer wordt kouder, de buitenactiviteiten worden beperkt en het eenzame gevoel neemt toe. Herkenbaar? Dit zijn de beginnende signalen van cuffing season, waarbij sommige vrijgezellen in de koude wintermaanden ineens verlangen naar een relatie. Voor de volgende dingen wil je waken tijdens dit seizoen.

Het cuffing season bevindt zich tussen oktober en maart, de koudere maanden. Gevoel van isolatie en verveling neemt in deze periode toe en hierdoor zijn sommigen sneller geneigd om een relatie aan te gaan. Zelfs als ze er om wat voor reden niet aan toe zijn.

Wat je wil weten over cuffing season

Mensen hebben in de koude periodes van het jaar geen tijd te verliezen en willen zo snel mogelijk opgewarmd worden. Voordat je jezelf aan iemand verbindt, is het eerst handig om deze weetjes over cuffing season te lezen.

Het is tijdelijk

Mensen die zich zo snel mogelijk in een warme relatie springen, hebben hier na de koude maanden niet altijd meer behoefte aan. Het is best riskant om jezelf tot die tijd te hechten aan iemand die eigenlijk maar een tijdelijke relatie wilt.

Er is weinig variatie in dates

Heeft je winterbae je bewust ingepalmd voor de winter? Dan is de kans groot dat jullie dates zich bij iemand thuis gaan bevinden. Op zich is er niks mis met samen kroelen op de bank, maar verwacht je toch iets meer? Zet de lat dan maar lager, want waarschijnlijk wordt de bank jouw winterbae’s lievelingsplek.

Er hangen verwachtingen aan elke relatie

Al is het een tijdelijke relatie, dit betekent vooralsnog dat je je aan iemand gaat binden. Vind je loyaliteit, consistentie en goede communicatie heel belangrijk in een relatie? Dan kun je je zoektocht naar de ware misschien beter uitstellen tot het volgende seizoen.

Heb je iemand ontmoet die je héél erg leuk vindt en ben je tegelijkertijd bang voor cuffing season? Dan is er niks mis met open kaart spelen. Vertel waar jij naar op zoek zijn en achterhaal of deze persoon er hetzelfde in staat. Dat het cuffing season is hoeft namelijk niet te betekenen dat geen één relatie kans van slagen heeft.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Cuffing season is begonnen! Dit is alles wat je wil weten over deze bijzondere date-trend
Sluiten