10 belangrijke weetjes over de vagina die élke vrouw aangaan

Het is niet echt een onderwerp wat je tijdens een feestje in geuren en kleuren (letterlijk!) bespreekt: de vagina. Toch hebben alle vrouwen er één en hebben we allemaal wel eens vragen over down under.

Kriebel, menstruatie struggles én seksuele uitdagingen, bijna iedereen maakt het weleens mee. Maar wat zijn nou fabels en wat zijn feiten?

10 belangrijke weetjes over de vagina

Wij zochten de belangrijkste feiten over de vagina voor je op. Zodat je nooit meer hoeft te twijfelachtig Google hoeft rond te struinen naar een, uiteindelijk, best simpele vraag. Alle poezen verzamelen want dit zijn de feiten:

1. Je tampon kan écht niet kwijtraken in je vagina

Je hebt vast wel eens horrorverhalen gehoord, maar je kan géén tampon kwijtraken in je schede. De opening aan de bovenkant (je baarmoedermond) is daar gelukkig te smal voor.

2. Er kan wél iets vast raken in je flamoes

Daarom adviseren we je bij deze om alleen attributen te gebruiken die gemaakt zijn voor down under. Tenzij je graag met een knikker in je vagina op de eerste hulp wilt belanden natuurlijk.

3. Er bestaat sport voor je vagina

En daarmee bedoelen we dit keer geen seks. Je kan namelijk je sluitspieren trainen door middel van de bekende kegeloefening. Met deze oefening span je je bekkenbodemspieren aan. Het resultaat? Betere seks en meer kans op een orgasme. YES!

4. Je vagina lijkt op goede wijn

Ge-wel-dig toch? De normale pH-waarde (zuurgraad) van je vagina is minder dan 4,5. Precies dezelfde zuurgraad als in wijn. Altijd leuk om dit te vertellen tijdens een wijnproeverij, haha.

5. Wassen met zeep = een no go

Ondanks dat we worden belaagd met reclames voor vaginale douches, doe het niet. Je vagina is namelijk zo’n wonderlijk ding dat het zichzelf kan reinigen. Last van een visachtige geur die niet door dagelijks douchen met warm water verdwijnt? Bel dan even je huisarts.

6. Ananas maakt je vagina zoet

Ananas is goed voor je huid en ook voor je vagina. Het blijkt dat je vagina net iets zoeter wordt van deze vrucht (leuke woordspeling). Dat wordt de hele zomer ananas eten dus?

7. Ui en knoflook doen weinig goed (zeggen ze)

Pin ons er niet op vast want dit is géén harde feit maar wel leuk om te benoemen. Er wordt gezegd dat het eten van overmatig veel ui, knoflook, vis, chili en kaas zorgen voor een ietwat mindere geur en smaakbeleving. Lijkt het nou echt alsof je een viskraam down under hebt? Breng dan een bezoekje aan de huisarts want dan heb je wellicht een (onschuldige) vagina infectie.

8. Er is een link tussen vagina’s en haaien

En we hebben het dit keer niet over shark week, beter bekend als de menstruatieperiode. De vagina maakt natuurlijk glijmiddel aan tijdens seksuele opwinding. En wat denk je? Dát natuurlijke glijmiddel wordt ook gevonden in de lever van een haai. En dat wordt gebruikt voor cosmetische producten zoals hydraterende lotions, zonnebrand en haarproducten.

9 Seks lubbert het NIET uit

Dit is de grootste fabel ooit. Je vagina is namelijk gemaakt voor seksuele activiteiten. Onze flamoes is super flexibel waardoor ze groter kan worden tijdens seks. Maar daarna neemt weer haar eigen maat aan.

10. Je flamoes wordt écht weer ‘de oude’ na een bevalling

Er gaan verhalen de ronde dat de na je bevalling uit gerangeerd. Maar ook in dit geval geldt: je vagina is er voor gemaakt om te baren. Wees dus niet bang, geef het wat tijd en voordat je weet heeft je flamoes weer maatje S.

Lees ook: Hardop lachen: Er bestaat een missverkiezing voor vagina’s

Medical News Today

Reageer op artikel:
10 belangrijke weetjes over de vagina die élke vrouw aangaan
Sluiten