Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 25 april 2016

Weg ermee! Voor iedereen die nooit iets weg kan gooien

Sommige mensen hebben wat meer moeite met spullen weggooien dan anderen. Eindeloos veel prullaria verzamelen en vervolgens niets ervan weggooien. Je kamer loopt over, waardoor het opruimen veel langer duurt dan zou hoeven. Het is niet alsof je jezelf herkent in programma's waarbij mensen stapels en stapels zooi hebben, maar je zou best een vuilniszakje kunnen vullen.

Kleding

Kleding kan moeilijk zijn, want je weet maar nooit wanneer iets weer ‘in’ is. Maar van heel veel weet je stiekem dat het eigenlijk weg kan. Je hebt het al langer dan een jaar niet aangehad of zijn intussen een geheel andere kleur door al het wassen. Misschien zitten er gaten in en heb je jezelf overtuigd dat je het ‘ooit een keer’ gaat maken. Die gaten ga je niet naaien en die kleur krijg je nooit terug. Het is tijd om afscheid te nemen en plaats te maken voor nieuwe kleding. Is dat geen fijn idee?

CD’s & CD-roms

Waarom heb je dit nog? Die CD-roms ga je nooit meer gebruiken en kans is klein dat je ergens nog een boombox hebt staan, die CD’s af kan spelen. Als je het wel hebt, wanneer heb je dan voor het laatst een CD afgespeeld? De digitale revolutie heeft plaatsgevonden. Accepteer het maar, je kan het. En het scheelt ruimte.

Houd de grote schoonmaak, gooi iets weg

Oude tijdschriften & Kranten

Heb je ooit nog wel eens een oude krant of tijdschrift van drie jaar geleden opgepakt en gedacht: ‘Ik vraag me af wat toen hip was’. Behalve als je graag collages maakt, heb je er vrijwel niets aan om die spullen te bewaren. Ze verzamelen stof en nemen onnodig ruimte in beslag. Je wil trouwens niet in een oud tijdschrift kijken, iets tegenkomen dat je wilt kopen en realiseren dat het niet meer te koop is. Waarom zou je jezelf dat aandoen?

Prullaria

Doosjes, tasjes, ditjes, datjes, allemaal spullen die je niet nodig hebt. Je bewaart het voor een ‘eventueel’ moment dat hoogstwaarschijnlijk niet zal komen. De ansichtkaarten die je ooit hebt gepakt, omdat er een grappig tekstje op stond. Een flesje die je mooi vond, die je misschien nog voor iets gaat gebruiken. Je hebt het niet nodig. De kans dat je het nooit meer gaat gebruiken, is groter dan de kans dat je het ooit echt nodig gaat hebben.

Het vastklampen aan oude spullen heeft vaak met sentiment te maken. Dat ene ding doet je denken aan dat ene moment met die ene persoon. Maar denk maar eens aan wanneer je op vakantie gaat. Je overleeft het prima, zonder allemaal nutteloze zooi. Houd de grote schoonmaak, gooi iets weg. Het zal opluchten, beloofd.

LEES OOK: Waarom meisjes met een rommelige tas alles uit het leven halen

Reageer op artikel:
Weg ermee! Voor iedereen die nooit iets weg kan gooien
Sluiten