Gevonden – het perfecte oogschaduw palette voor jouw oogkleur

Je bent een vrouw en je wil wat, dus bij bijzondere gelegenheden speel je graag met oogschaduw om jouw ogen meer te laten spreken. Maar welke kleur gebruik je dan om het mooiste resultaat te krijgen? Er zijn officieel geen regels in de beauty wereld, maar je kunt wel het volgende doen om jouw oogkleur nog meer te laten sprankelen.

Aangezien er praktisch iedere dag wel een nieuw oogschaduw palette gelanceerd wordt, laten we je aan de hand van de nieuwste lanceringen zien welk palette jij het beste kunt gebruiken. Complimenten gegarandeerd.

Welke oogschaduw gebruik je bij welke oogkleur?

Je moet natuurlijk vooral doen waar je zelf zin in hebt. Maar heb je bijvoorbeeld blauwe ogen die je nog blauwer wil laten lijken? Of wil je dat jouw bruine kijkers eruit springen? Door het met de volgende kleuren aan te zetten krijg jij het gewenste resultaat.

douglas caramel nudes past goed bij een blauwe oogkleur
Douglas

Oogschaduw voor blauwe ogen

Welke kleuren passen het beste bij blauwe ogen? Zoek niet verder, want waarschijnlijk wil je het zoeken aan de warme kant van het spectrum. Denk aan koper, koraal, brons – als er maar een oranje tint in zit. In het najaar wil je misschien gaan voor een terracotta kleur, terwijl je in de zomer meer neigt naar neutrale bruine tinten met een kleine sparkle.

Het Caramel Nudes palette van Douglas (te koop voor €20,39) is het palette voor jou als je op zoek bent naar deze tinten. Je hebt keuze uit maar liefst veertien sterk gepigmenteerde oogschaduwkleuren, zodat je altijd een nieuwe look kunt maken.

oogschaduw voor groene ogen
Pixi

Oogschaduw voor groene ogen

Eigenlijk hoef je niet veel te doen om groene ogen te laten spreken. Omdat deze kleur zo zeldzaam is, val je vanzelf al op. Maar mocht je toch op zoek zijn naar oogschaduw voor groene ogen, we’ve got you covered. Onze persoonlijke favoriet is alles met een rode ondertoon. Van burgundy tot paars. Maar ook goud, een glanzende taupe of grijs kan jouw ogen heel mooi laten spreken.

Wacht maar tot je gaat spelen met het Pixi x Heart Defensor (€23,50 bij Babassu) palette. De zijdezachte oogschaduws blenden als een droom op je oogleden en geven jouw groene ogen de pop die je zoekt.

urban decay naked honey palette staat mooi bij een bruine oogkleur
Urban Decay Urban Decay

Oogschaduw voor bruine ogen

Is jouw oogkleur bruin? Dan dacht je misschien dat het moeilijk was om je ogen er écht uit te laten springen. Maar niets is minder waar, want met kleuren als goud, geel, oranje, paars en blauw vallen jouw kijkers echt wel op. Breng een glanzende, shimmerkleur aan op het bewegend ooglid en een matte kleur in je arcadeboog voor het mooiste effect.

Het palette dat heel goed bij jouw oogkleur past is Urban Decay Naked Honey (€55,05 op de website van Urban Decay). De warme honingkleur tinten zorgen ervoor dat het bruin in je oog nog intenser wordt.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Gevonden – het perfecte oogschaduw palette voor jouw oogkleur
Sluiten