Renée
Renée Reizen 22 sep 2019
Leestijd: 5 minuten

Alles wat je wil weten over een weekendje weg in Nederland

Het is zó leuk om gezellig met je partner, familie of vriendinnen een weekendje weg te plannen. De voorpret is misschien wel minstens zo leuk als het weekend zelf. Naast het prikken van de datum rest er nog één belangrijke vraag: naar welke stad gaan we? In dit artikel helpen we je een handje op weg.

De juiste bestemming kiezen voor een weekendje weg is één van de leukste en lastige dingen. Je wil waarschijnlijk een nieuwe stad of streek ontdekken, maar waar kies je dan voor? Dat is een goede vraag waar je in dit artikel hopelijk een antwoord op krijgt.

Welke stad kies je voor een weekendje weg?

Allereerst is het goed om te kijken met wie je het weekend gaat doorbrengen. Met vriendinnen zoek je misschien een bruisende omgeving, terwijl je met je moeder je ook prima vermaakt in – bij wijze van – een hutje op de hei. In dit artikel delen we in ieder geval de leukste steden van Nederland. Laat de zoektocht beginnen.

Nederland

Yes, de keuze is gevallen op een weekendje weg in Nederland. Nu is het aan jou om te kiezen naar welke stad je graag wil. De Beautify redactie heeft inmiddels al heel wat steden in Nederland gezien, dus onze favorieten delen we natuurlijk graag met je.

Weekendje weg per provincie

Laten we bij het begin beginnen. We hebben per provincie de leukste stad of steden op een rij gezet. Zo kun je gericht kijken naar 1. welke provincie je wil en 2. welke stad je wil bezoeken tijdens je weekend weg. Super handig, want zo kun je de keuze sneller maken. Zie ook -> Wil je een weekendje weg in Nederland? Dan zijn dit de beste bestemmingen

Amsterdam

Ga je een weekendje weg naar Amsterdam? Dan heeft de Beautify redactie al heel wat leuke hotspots voor je verzameld. De hoofdstad van Nederland heeft heel wat mooie plekjes te bieden en ook qua eten en drinken zit je in deze stad helemaal goed. Er valt onwijs veel te beleven, waardoor je met een voldaan gevoel weer naar huis gaat.

  • Bij Pizza Beppe eet je betaalbare, maar super lekkere pizza’s (lees hier)
  • Bij Parakeet staan er alleen nacho’s en cocktails op het menu (lees hier)
  • Ben je op zoek naar de lekkerste koffie van Amsterdam? De leukste zaken hebben wij voor je gevonden (lees hier)
  • Het roze restaurant van BLOND is een jeugddroom die uitkomt (lees hier)
  • Voor een beautybehandeling ben je bij Babassu in de Spuistraat aan het goede adres (lees hier)

Utrecht

Ga je naar de gezellige binnenstad van Utrecht tijdens je weekend weg? Leuk, dan wil je de volgende dingen alvast op je lijstje zetten.

  • Dineren wil je echt bij The Streetfood Club doen (lees hier)
  • Bij The Rum Club ben je inmiddels ook aan het goede adres voor een fijne avond uit (lees hier)
  • Ben je een zoetekauw? Bezoek dan Belicio-Cheatday voor cookiedough en ijsdonuts (lees hier)
  • Voor een lekkere veganistische maaltijd raden we SNCKBR aan (lees hier)

Gouda

In 2019 bezocht Beautify’s Renée het mooie Gouda. Deze stad in Zuid-Holland komt misschien niet meteen in je op als je een weekendje weg wil boeken. Maar onderschat deze stad niet, want Gouda is echt een heel leuke plek om te bezoeken. Van slapen in een te leuk huis tot de historie van de stad ontdekken: hier verveel je je geen moment. Zie ook -> Weekendje weg met je lover? Waarom Gouda een heel goed idee is

Overig

Naast het kiezen van welke stad je gaat bezoeken tijdens je weekendje weg, hebben we nog meer tips voor je. Zo is ieders budget verschillend. De volgende tips helpen je in ieder geval goed op weg, of je nu veel of weinig te besteden hebt. We maken het verschil tussen een weekend weg in een Airbnb, een romantisch weekend plannen en een goedkoop weekendje weg.

Weekendje weg in een Airbnb

Waarschijnlijk kies je een hotel uit, maar het is óók hartstikke leuk om een Airbnb te boeken. Hiermee steun je niet alleen de normale mens in plaats van de hoteleigenaar, maar heb je ook nog eens een heel andere beleving. De redactie heeft eerder al mooie verblijven voor je uitgezocht. Zie ook -> Zin in om er even tussenuit te gaan? Deze verblijven in Nederland zijn super mooi én dichtbij

Romantisch weekendje weg plannen

Plan je voor je lover een romantisch weekendje weg? Dan ben je vast op zoek naar inspiratie om van die paar dagen de beste dagen ooit te maken. Omdat we weten hoe lastig het is om iemand te verrassen en het meteen goed te doen, hebben we de tips voor je uitgeschreven. Zie ook -> Zin in een romantisch weekendje weg met je lover? Volg deze tips en het wordt het beste weekend ooit

Goedkoop weekendje weg

Een weekendje weg hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je weinig budget hebt of simpelweg niet te veel wil besteden, is het mogelijk om de kosten laag te houden. Zo heb je aan het einde van het weekend niet je hele salaris gespendeerd. Fijn toch?

Je hebt er wel een beetje creativiteit voor nodig. Als je bijvoorbeeld niet de juiste datum hebt geprikt, kan je weekend weg zo honderden euro’s duurder uitvallen. Maar maak je geen zorgen, je hoeft zelf niet al te veel na te denken. Wij hebben alles al voor je op een rij gezet. Zie ook -> Goedkoop weekendje weg met vriendinnen? Met deze 9 creatieve tips gaat het lukken

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten over een weekendje weg in Nederland
Sluiten