Renée
Renée Beauty en Style 3 feb 2019

Vergeet ongelijke wenkbrauwen: een expert legt uit hoe je perfecte wenkbrauwen krijgt

Nu je inmiddels meer dan honderd uur aan beautytutorials hebt gekeken weet je waarom je wenkbrauwen bijtekenen belangrijk is. En ja, je wenkies zijn zusjes, geen tweelingen. Maar wat als ze niet eens op zusjes lijken? Dan heb je sowieso baat bij het volgende stappenplan. Expert Tonya Crooks legt je stap voor stap uit hoe je het mooiste resultaat krijgt.

Onlangs was ik – Beautify’s Renée – uitgenodigd voor een intieme masterclass met de koningin van de wenkbrauwen Tonya. Niet alleen heeft ze fantastische producten uitgebracht (check zeker The Browgal), maar leerde ze mij ook alles over wenkbrauwen bijtekenen.

En hé, als zij de wenkbrauwen van de grote sterren in Hollywood mag doen, dan wil je haar advies opvolgen.

Wenkbrauwen bijtekenen

Deze informatie mag ik je echt niet onthouden, want je gaat er net als ik veel aan hebben. Je wenkbrauwen bijtekenen is namelijk zoveel meer dan alleen maar een wenkbrauwpotlood in je hand nemen.

De allereerste stap is bepalen in welke kleurcategorie je valt. The Browgal werkt met drie kleuren: donker haar, bruin haar en licht haar. De tweede stap gaat om de tint van je haar. Met andere woorden, heeft je haar een askleur of warme gloed?

Hierna bepaal je welke kleur je daadwerkelijk nodig hebt voor het bijtekenen van je wenkbrauwen. De kleuren van the brow pencil zijn als volgt:

Kleur 1 voor donker haar: black (as)
Kleur 2 voor donker haar: espresso (warm)
Kleur 3 voor bruin haar: chocolate (as)
Kleur 4 voor bruin haar: medium brown (warm)
Kleur 5 voor licht haar: taupe (as)
Kleur 6 voor licht haar: blonde (warm)

Rooney Mara gebruikt kleur 1, Megan Fox 2, Fergie 3, Gwen Stefani 4, Britney Spears 5 en Gwyneth 6.

Goede producten zijn al het halve werk, maar je hebt ook techniek nodig om een mooi resultaat te krijgen. Kijk daarom goed naar de vorm van je wenkbrauwen. Tonya houdt deze vormen aan:

Arch: een hoekje in je wenkbrauwen, zoals een heuvel
Arc: een lichte hoek in je wenkbrauwen, zoals een regenboog
Straight: een rechte wenkbrauw

Stap 1

Borstel je wenkbrauwen omhoog om je natuurlijke vorm te bepalen. Bekijk daarna je wenkbrauwen goed om te zien of ze qua hoogte en afstand gelijk zijn.

Stap 2

Gebruik je wenkbrauwpotlood om zachtjes een basislijn te tekenen. Je begint aan de onderkant van je wenkbrauwen bij de neus. Zo werk je naar het puntje van je wenkbrauwen toe. Herhaal vervolgens aan de bovenkant. Gaatjes vul je op door haartjes te imiteren met het potlood. Vergeet daarom niet om tussendoor het potlood te slijpen, want met een scherp puntje wordt je wenkbrauwen bijtekenen veel makkelijker.

Stap 3

Het borsteltje gebruik je vervolgens om de wenkbrauw haartjes in de richting te borstelen waarin ze groeien. De haren die buiten de ‘lijnen’ vallen knip je bij met een schaar voor wenkbrauwen. Probeer haartje voor haartje te knippen om het beste resultaat te krijgen.

Stap 4

Grote kans dat je buiten de lijnen nog wat verdwaalde wenkbrauw haren ziet. Daar heb je dan een scherp pincet voor, waarmee je ze één voor één epileert.

Stap 5

Misschien heb je na de laatste twee stappen wat intensiteit verloren. Pak daarom weer even je borsteltje en wenkbrauwpotlood erbij om hier en daar je wenkbrauw te perfectioneren.

Stap 6

Dit is een optionele stap voor wenkbrauwen bijtekenen, maar als je van een strakke wenkbrauw houdt is dit onmisbaar. Gebruik een highlighterpotlood om de onderkant van de wenkbrauwen strakker te maken en te highlighten. Persoonlijk houd ik ervan om het vervolgens te vervagen met m’n vingers, zodat het mooi overloopt in de huid.

Stap 7

Je wenkbrauwen bijtekenen kost best wat tijd, dus daarom wil je waarschijnlijk dat het de hele dag netjes op z’n plek blijft zitten. Ik kan daarom niet meer zonder wenkbrauwgel en Tonya ook. Als je geen tijd hebt om je make-up te verwijderen voor het sporten is dit bijvoorbeeld ook onmisbaar. De gel van Tonya is water- en zweetresistent, zodat je haren de hele dag op z’n plek blijven zitten.

Hier legt Tonya het allemaal nog een keer uit:

Wil je ook de perfecte wenkbrauwen die er de hele dag fabuleus uitzien? Dan bestel je de producten hier.

Wenkbrauwen epileren als een pro: Met deze tips is het een fluitje van een cent

Reageer op artikel:
Vergeet ongelijke wenkbrauwen: een expert legt uit hoe je perfecte wenkbrauwen krijgt
Sluiten