Wenkbrauwen: de mythes en hoe het nu écht zit

De wenkbrauw is een 'ding' en dan betekent bij voorbaat eindeloze mythes en feitjes over wat nu wel en niet kan. Een beetje in de war van alle tips die je al om de oren zijn komen zoefen? We zetten de boel weer eventjes voor je op een rijtje:

Mythe: Je moet na een wax/plukbeurt aan je wenkbrauwen vervolgens met een rood hoofd over straat.
Feit: Niet nodig. Er zijn genoeg tonics die geweldig werken tegen de roodheid. Probeer bijvoorbeeld eens Decleor’s Essential Tonifying Lotion. Even nadeppen met een watje en je roodheid is weg.

Mythe: Je kunt het beste je wenkbrauwen inkleuren met een wenkbrauwpotlood.
Feit: Tuurlijk, wenkbrauwpotloden zijn geweldige tools, maar poeders zijn beter om te gebruiken wanneer je een meer natuurlijke look wil creëeren. Geen idee welke je moet hebben? Overweeg dan eens die van Estée Lauder: Pure Color EyeShadow in Chocolat Bliss.

Mythe: Je kunt er niets meer aan doen wanneer je teveel hebt weggeplukt.
Feit: Je kunt je wenkbrauwen shapen zoals je wilt, óók als je jezelf een gat hebt geplukt. Borstel je wenkbrauwen altijd eerst naar boven en vervolgens met de boog mee. Kleur vervolgens in waar nodig en zet de haartjes met speciale wenkbrauwwax. Niemand die hoeft te weten dat je een beetje té enthousiast bent geweest met je nieuwe pincet. Om je brauwen wat extra boost te geven kun je de Gimme Brow van Benefit gebruiken.

Mythe: Je moet nooit boven je wenkbrauw epileren.
Feit: Natuurlijk kun je wel boven je wenkbrauwen epileren, maar alleen haartjes die niet binnen je haarlijn vallen. Er zijn altijd een paar stiekemerds die wat hoger uitvallen en die mag je best liquideren.

Mythe: De kleur van je wenkbrauwen moet altijd matchen met de kleur van je haar.
Feit: Kijk even naar Cara, of denk aan de gebleekte wenkbrauw trend. Je wenkbrauwen hoeven écht niet te matchen met je haarkleur. Het kan zelfs je eigen feature worden. Rock that brow!

Reageer op artikel:
Wenkbrauwen: de mythes en hoe het nu écht zit
Sluiten