Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 10 feb 2018

Wenkies fleeken: Alle ins en outs over wenkbrauwverf

Het mooie aan wenkbrauwen is dat iedere wenkie uniek is. Om ze nóg mooier te maken, kun je met een potlood aan de slag, langs een professional die haartjes erbij tatoeëert of met verf in de weer. En dat laatste is helemaal niet zo moeilijk als dat je denkt.

Eerder kon je al lezen hoe je het precies aanpakt als je je wenkbrauwen wil verven. In de tweede les van wenkies fleeken; alles over wenkbrauwverf.

Welke merken wenkbrauwverf zijn er?

Net zoals er heel veel verschillende soorten wenkbrauwen zijn, zijn er ook heel wat verschillende merken op de markt. De een past weer beter bij jouw wenkies dan de andere.

Merken die je als eerste gaat vinden op Google, en die ook het beste uit de tests komen, zijn Marie-José & Co, Godefroy, Refectocil en Christian Faye. Daarnaast heb ik nog Apraise, Eylure en Bransus. Die laatste koop je bij Kruidvat.

Waar verschillen ze in?

  • Waar de merken in verschillen, is ten eerste natuurlijk in de kleur. Sommige hebben alleen een zwarte en bruine in hun assortiment, anderen hebben een heel uitgebreid kleurenpalet. Logischerwijs is het beste om een kleur te kiezen die op die van jou lijkt. Als die er niet is, dan liever een tintje te licht dan te donker.
  • Daarnaast verschillen de verfsetjes in hoe lang ze blijven zitten. Verf waar bijvoorbeeld henna of oxidant in zit, blijft over het algemeen langer zitten dan ‘gewone’ verf. Henna verft bijvoorbeeld ook op de huid zitten, waardoor de wenkies er ook nog voller uit zien.
  • Verder verschillen ze in bijleverde producten. Sommige pakketjes hebben alles erin zitten wat je maar nodig hebt, terwijl andere pakketjes heel basic zijn. Als je nog een beginner bent, zijn er ook speciale pakketjes voor te verkrijgen. Super handig.
  • Tot slot is het zaak om naar de ingrediëntenlijst te kijken als je een gevoelige huid hebt. Zo zijn de setjes van Godefroy en Marie-José niet geschikt voor iedereen met een PPD- of Resorcinol-allergie. Tip: Test een beetje verf op je arm bijvoorbeeld en kijk wat er gebeurt.

Als je het toch nog een beetje eng vindt, probeer dan sowieso eerst een verf die niet te lang blijft zitten en die licht van kleur is. Maar als je de juiste tools bij de hand hebt, dan komt het ongetwijfeld helemaal goed. Fleek ze.

Reageer op artikel:
Wenkies fleeken: Alle ins en outs over wenkbrauwverf
Sluiten