Appeltje eitje – Op deze manier verf jij je wenkbrauwen

Het is natuurlijk heerlijk om jezelf te verwennen door je wenkbrauwen te laten doen in een wenkbrauwbar. Maar goedkoop is het helaas niet helemaal. En wist je dat het echt heel easy is om je wenkbrauwen zelf te verven? Dus, let’s go with the flow.

Lees snel verder voor onze tips hoe jij je eigen wenkbrauwen kan verven.

Wenkbrauwen zelf verven

Wil jij je wenkbrauwen meer laten spreken? Dan is wenkbrauwverf absoluut een uitkomst. Het geeft je wenkbrauwen kleur doordat je je lichte haartjes verft. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller. Waarschijnlijk zal de huid onder je wenkbrauw ook gelkeurd zijn, maar guess what: hierdoor lijken ze nóg voller.

Helaas gaat de verf na een wasbeurt al snel van je huid, hierdoor zullen de ‘wat legere’ plekjes weer zichtbaar zijn. Het is goed om te weten dat wenkbrauwverf van 1 tot 3 weken blijf zitten. En het leuke is: je kunt het super easy thuis gebruiken. Maar hoe ga je te werk? Wij leggen het je haarfijn uit.

Stap 1.

Het is belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt. Denk hierbij aan de juiste kleur verf, een oxidant, mengbakje, penseeltje, beschermingscréme (vaseline), wattenschijfjes en een gezichtsreiniger. Nu nu kon je goed van start gaan.

Pssst. Nog op zoek naar een goede gezichtsreiniger? Lees er hier meer over.

Stap 2.

Maak je gezicht goed schoon en zorg dus dat je geen make-up meer op je gezicht hebt. Tip: gebruik een gezichtsreiniging zonder olie. Olie zorgt er namelijk voor dat de verf niet goed pakt. Maak hierna je gezicht goed droog.

Stap 3.

Voor ieder type verf is het anders hoe je de verf klaarmaakt. Volg hiervoor dus de instructies op het doosje. Zodra alles gereinigd is, kun je beginnen met het mengen van de verf met de oxidant. Volgens ons is de verf van Refectocil de meest fijne en gangbare verf om thuis te gebruiken. Je koopt het hier.

Stap 4.

Verven maarrrrr. Breng de verf aan met een klein penseeltje en probeer alle haartjes goed te bedekken. Het is belangrijk om zowel tegen de haargroei richting te verven als met de haargroei richting mee. Je kunt rondom je wenkbrauw een beetje vaseline smeren om te voorkomen dat de verf pakt op je huid. Wanneer je de huid wil mee laten kleuren, kun je wat dikker smeren en het penseel wat steviger tegen de huid aandrukken.

Heel belangrijk: laat de verf vijf tot tien minuten inwerken en controleer ondertussen of de haartjes niet te donker worden.

Stap 5.

Verwijder de verf nadat jij denkt dat het er lang genoeg op heeft gezeten. Dit doe je door een vochtig wattenschijfje van het begin van je wenkbrauw naar het uiteinde te vegen. Herhaal dit net zo lang totdat de verf weg is. Is er een beetje verf op de huid gekomen?No worries, je kunt dit verwijderen met Tintremover.

Lees ook: Aha, dít is de reden dat je pukkeltjes op of tussen je wenkbrauw krijgt

Reageer op artikel:
Appeltje eitje – Op deze manier verf jij je wenkbrauwen
Sluiten