Redactie
Redactie Food 3 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Lekker ontbijtje: wentelteefjes uit de oven met crunchy cornflakes-topping

Wist je dat je ook wentelteefjes uit de oven kan maken? Heel makkelijk! Je laat het brood een nachtje (of een paar uur) in de koelkast weken in een custard-achtig mengsel en de volgende dag schuif je het zó de oven in. Wij gingen voor een ondeugend recept van Chrissy Teigen, voor wentelteefjes uit de oven met een crunchy cornflakes-topping.

Er gaat een lekkere scheut rum door de custard voor de wentelteefjes (die kun je eventueel weglaten). En dat is nog niet alles: Chrissy topt ze af met een laagje boterige Frosties (je weet wel: die gesuikerde cornflakes uit je jeugd).

Wentelteefjes uit de oven

Beboter de ovenschaal en verdeel de stukjes brood erover.

Kluts de eieren in een kom en meng daarna de room, melk, rum, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, vanille en zout. Giet het over het brood en druk het brood goed aan met je handen, zodat er zoveel mogelijk van het mengsel wordt opgezogen.

Dek de schaal af met folie en zet 6 uur tot een nacht in de koelkast.

Haal de wentelteefjes 30 minuten voordat je ze wil gaan bakken uit de koelkast, om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng voor de topping de Frosties met de gesmolten boter en het zout. Verdeel over de ovenschaal met de wentelteefjes. Bak de wentelteefjes in 50 tot 55 minuten goudbruin en krokant. Eet ze warm op, eventueel met maple syrup.

Meer recepten voor wentelteefjes:

Reageer op artikel:
Lekker ontbijtje: wentelteefjes uit de oven met crunchy cornflakes-topping
Sluiten