Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 25 jan 2015

Wereldreiziger Maayke: Volgende ontrafelde geheim genaamd charcoal

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week vertelt ze over de zwarte vlekken op haar gezicht.

Het leukste aan het hostelleven is zoveel mensen om je heen uit verschillende landen, met verschillende culturen en gewoontes. Dit levert interessante gesprekken en discussies op en soms gewoon iets leuks zoals een spelletje.

Gisteren was het tijd voor een Braziliaans drankspel. Iedereen krijgt drie kaarten en het doel is drie dezelfde cijfers of een volgorde krijgen. Je wisselt de kaart die je niet wil met een kaart van de stapel. Zodra je het doel hebt bereikt leg je de kaarten op tafel, wat een sein is voor iedereen om dit te doen. De persoon die als laatst de kaarten neerlegt verliest en drinkt een shot, maar krijgt ook een zwarte stempel in het gezicht met een kurk die je even in een vlam houdt.

Na twee uur spelen was mijn gezicht zwart. Hoe meer je verliest, hoe meer je drinkt, hoe meer je verliest. Echt lekker op je huid voelt het absoluut niet. Maar één van de Zuid-Afrikanen vertelde me dat kool hier veel wordt gebruikt als beautyproduct. Vrouwen maken er maskers van of wrijven het gewoon op de huid. Het absorbeert namelijk al het vuil, overtollig talg en bacteriën en reinigt daarmee grondig. Het trekt als het ware alle afvalstoffen uit je huid.

Deze ‘active charcoal’ is natuurlijk anders dan de houtskool die van de kurk afkomt, maar ik voelde me de rest van de avond in elk geval een stuk minder slecht over mijn gezicht vol zwarte stippen.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Volgende ontrafelde geheim genaamd charcoal
Sluiten