Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 1 mrt 2015

Wereldreiziger Maayke: De geheimen uit Thailand

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week heeft ze Kaapstad (Zuid-Afrika) verlaten en is ze doorgevlogen naar Thailand.

Tot ziens Kaapstad, hallo Bangkok. Ik heb het prachtige Zuid-Afrika inmiddels verlaten om een maandje door het eveneens prachtige Thailand te trekken. En een nieuw land betekent nieuwe beauty geheimen.

Eetpatroon

Één van de belangrijkste dingen is waarschijnlijk wel het eetpatroon. Thaise vrouwen drinken heel veel water en verse fruitsapjes en eten gezond. Hun dieet bevat heel weinig rood vlees en veel groeten, vis en kruiden. Ook kun je overal op straat vers fruit en verse, jonge kokosnoten vol kokosnootwater kopen. Heerlijk en gezond.

Tamarinde

Tamarinde, makham piak, zijn lange bruine peulvruchten van de gelijknamige tropische boom. Het vruchtvlees wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en geeft van nature een zuur tintje aan je maaltijd. Naast in de keuken kun je tamarinde ook gebruiken als beautyproduct. Maak de vrucht open en laat het vruchtvlees weken in water. Je kunt het eventueel met een lepeltje honing mixen, of direct op de huid aanbrengen. Laat het een kwartiertje zitten en scrub het daarna zacht van de huid met water.

Citroengras

Citroengras is nog een ingrediënt dat veel wordt gebruik in de Aziatische keuken. Het is boordevol vitamine A en C, zink en magnesium. Maar het niet alleen gezond voor je lijf, ook voor je huid. Hak 40 gram citroengras in kleine stukjes en voeg het toe aan een bak met een laagje kokend water. Laat het 30 minuten staan, zeef het en voeg nog wat meer kokend water toe. Stoom vervolgens je gezicht voor tien minuten.

Massage

Natuurlijk mag de Thaise massage niet aan het lijstje ontbreken. Thailand is wereldberoemd om de exotische massages. Een massage doet wonderen voor je lijf. Het relaxt niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Bovendien worden er tijdens de behandeling oliën gebruikt die zorgen voor een zacht huidje.

Tijd om er één uit te proberen dus. Tot snel!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: De geheimen uit Thailand
Sluiten