Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 9 nov 2014

Wereldreiziger Maayke: De Italiaanse couchsurfende plastisch chirurg

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week heeft Maayke een Italiaanse plastisch chirurg op bezoek die op haar bank slaapt tijdens zijn bezoek aan onze hoofdstad Amsterdam. Ze praten over zijn ervaringen over de hele wereld.

Levende barbiepoppen

Plastische chirurgie, ik heb het altijd fascinerend gevonden. Het feit dat je ‘imperfecties’ kunt wissen. Het feit dat prachtige vrouwen zich laten ombouwen tot levende barbiepoppen. Het feit dat die bekende acteur ontkent een cosmetische ingreep te hebben gedaan, terwijl wij toch echt een drastische verandering aan die neus zien. Nu vraag je je misschien af wat ik heb laten doen, of zou willen laten doen. Nou, niks eigenlijk. Maar ik was wel razend enthousiast toen ik een couchsurf verzoek kreeg van een plastische chirurg. Vrienden en familieleden verklaren mij regelmatig voor gek dat ik wildvreemden gratis en voor niks op mijn bank laat crashen. Maar voor mij zijn deze wildvreemde couchsurfers verrassende mensen, uit verre landen, met verschillende verhalen.

“Zou hij als plastisch chirurg dingen opmerken die wel aan mij veranderd zouden kunnen worden?”

Meer van de wereld zien

De chirurg was een Italiaan. Jong, knap en charmant. Haal je nu niks in je hoofd, Couchsurfing.com is geen datingsite. Maar interessante gesprekken hadden we wel. Pierlouigi (spreek uit als Piejerloo-iedjie) werkte voor een Italiaans ziekenhuis en besloot meer van de wereld te willen zien en tegelijkertijd meer ervaring op te doen. Hij nam contact op met honderden plastische chirurgen wereldwijd, onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’, ‘nee heb je, ja kun je krijgen’, meer van dat soort gezegdes. Met resultaat, want van tien chirurgen kreeg hij een stage aangeboden voor een aantal maanden. En niet op de minste plekken, want naast een aantal Europese bestemmingen verbleef Pierlouigi onder andere in Miami, Tokio en Rio de Janeiro.

“Ik heb mijn vriend van Duitse afkomst toch even gevraagd of het all natural is”

Plastische chirurgie over de hele wereld

Een aantal interessante facts van Pier. In Brazilië zijn vooral de bilvergrotingen populair. Het land is tenslotte bekend om de mooie bilpartijen. Als je daar niet mee gezegend bent kan ik me voortellen dat dit voor een complex kan zorgen. Iran is het land met de meeste neuscorrecties. Als je haren en je lichaam moeten worden bedekken, ligt er toch meer nadruk op het gezicht. In Duitsland zijn er meer penisvergrotingen dan waar dan ook. Ik heb mijn vriend van Duitse afkomst toch even gevraagd of het all natural is.
Tijdens de gesprekken schoot me ineens iets te binnen. Zou hij als plastisch chirurg dingen opmerken die wel aan mij veranderd zouden kunnen worden? Mijn borsten zijn immers niet de grootste en de eerste rimpeltjes komen tevoorschijn. Pierlouigi kijkt me lachend aan en verzekert me dat hij niet op deze manier naar vrouwen kijkt en dat, als hij dit wel zou doen, er weinig op me aan te merken is. Hmm, dan moet ik hem maar op zijn Italiaanse blauwe ogen geloven.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: De Italiaanse couchsurfende plastisch chirurg
Sluiten