Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 11 jan 2015

Wereldreiziger Maayke: Durf jij deze bizarre spabehandelingen aan?

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week geeft ze je een update over bizarre beauty rituelen met levende dieren.

Waar een pedicure van visjes, die de dode huidcellen weg knabbelen, vroeger waarschijnlijk ook heel onwerkelijk had geklonken, zijn we inmiddels wel gewend aan de zogenaamde fish spa’s. Het gevoel van dat geknabbel is, voor mij als kriebelig persoon, alsnog een kleine marteling, maar niks in vergelijking met de volgende bizarre beautybehandelingen.

Badderen met palingen

Had jij geen moeite met die kleine visjes en vond je het juist wel ontspannend? Dan is de volgende behandeling uit China misschien wat voor jou: jezelf onderdompelen in een bad met kleine palinkjes. Deze visjes hebben dezelfde taak als bij de fish spa’s, namelijk alle dode huidcellen oppeuzelen. Een groot minpunt is dat je niet kunt bepalen waar de visjes besluiten te dwalen. In één geval vond een verdwaalde paling zijn weg naar de nier, door het geslachtsdeel van een Chinese man!

Slangenmassage

In het noorden van Israel is er de Ada Barak´s Spa waar slangenmassages worden aangeboden. Volgens de eigenaresse geven grote slangen een meer intense en diepe massage, terwijl kleinere slangen kunnen worden gebruikt voor het gezicht. Bij de Bali Heritage Reflexology and Spa in Indonesië kun je ook kiezen voor een slangenmassage, maar dan met grote pythons. Niet alleen het gewicht van de reptielen zou aangenaam voelen, maar ook de adrenaline die je voelt van de slangen op je lichaam zouden een goede booster zijn voor je metabolisme. Ik kan me wat bij die adrenaline voorstellen. Overigens wordt geclaimd dat alle slangen niet giftig zijn en ruim voldoende krijgen te eten.
Voetmassage van ratten

Bij diezelfde Ada Barak’s Spa kun je nog een bizarre massage krijgen. Ratten en muizen die over je voeten lopen. Het gedribbel van de knaagdieren zou zorgen voor ontspanning en het verlichten van pijn. Ik zou tijdens deze ´ontspannende´ voetmassage toch vooral bang zijn dat er eentje in mijn teen bijt.

Bloedzuigerbehandeling

Persoonlijk krijg ik bij het woord bloedzuiger alleen al een misselijk gevoel, maar medicinale bloedzuigers worden in verschillende landen gebruikt voor beautybehandelingen. Deze beestjes verbeteren bloedcirculatie en zijn niet alleen afnemers van bloed, maar ze geven ook een speeksel af dat veel verschillende soorten eiwitten bevat. Met een goede doorbloeding kan je huid afvalstoffen en dode huidcellen beter verwijderen, waardoor je een stralende en gezonde gloed krijgt. Onder andere Demi Moore is fan van deze beautybehandeling. In Nederland worden bloedzuigers vooral gebruikt voor verlichting van pijnen.

Slakkenfacial

Slakkencrèmes zijn in ons land ook een tijdje erg populair geweest en nu nog steeds verkrijgbaar. Maar in de Clinical Salon in Japan maken ze het nog gekker en laten ze levende slakken over het gezicht van de klant kruipen. Het slijm dat achterblijft zou vol zitten met antioxidanten en mineralen en de huid hertellen en verjongen. Alhoewel dit misschien de enige bizarre behandeling is die ik zelf zou proberen, vraag ik mij sterk af of ik niet gewoon een paar slakken uit de tuin kan plukken om zo maar liefst 200 euro te besparen.

Tot volgende week!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Durf jij deze bizarre spabehandelingen aan?
Sluiten