Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 22 feb 2015

Wereldreiziger Maayke: Foil tattoos, je nieuwste accessoire

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week vertelt ze over de nieuwste ontdekking op marktjes: foil tattoos.

Het is overgewaaid uit Amerika en er zijn al heel wat sterren mee gespot, waaronder Beyonce en Khloe Kardashian. Foil tattoos.

Deze tijdelijke zijn tatoeages geïnspireerd door sieraden en staan prachtig op een gebruinde huid. Niet echt typisch Zuid-Afrikaans dus, maar toevallig kwam ik ze tegen op de Hout Bay Harbour Market en ik had ze nog niet eerder gezien. Bovendien zijn deze in Kaapstad ontworpen en de designs zijn werkelijk prachtig.

Het is gemakkelijk om ze op te brengen, al vergt het wel even geduld en precisie. Je knipt degene uit die je wil hebben, haal de folie eraf en je plaatst hem op de plek waar je hem wil. Hierna ga je erover heen met een nat watje net zolang totdat het plaatje loslaat. Misschien ken je de plakplaatjes nog van vroeger die om kauwgompjes zaten. Zo’n zelfde idee dus. Handig als je niet aan een permanente tatoeage wil vastzitten. Deze foil tattoos blijven namelijk ongeveer drie tot vijf dagen zitten. Ik zie me hier in de zomer, met een zongetinte huid, in elk geval wel mee lopen op een festival.

Tot volgende week!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Foil tattoos, je nieuwste accessoire
Sluiten