Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 2 nov 2014

Wereldreiziger Maayke: Het uiterlijk van Amerikaanse meisjes op de University

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week gaat Maayke naar de University in Amerika. Zouden de Amerikaanse meisjes écht zo zijn als in de films? Zongebruinde huid en highlights? Maayke ging zelf studeren aan de University en keek eens goed rond:

The American Life

In januari 2012 vertrok ik voor vijf maanden naar de Verenigde Staten, om een semester te studeren aan de Northern Arizona University. Dit zou mijn eerste keer in Amerika worden en ik kon niet wachten om op zo’n gigantische campus rond te lopen, Amerikanen te ontmoeten en even deel uit te maken van the American life.

California girls

Maar zou het universiteitsleven daar zijn zoals ik me dat voorstelde? Zoals wij het kennen van de high school movies? Een campus vol met cheerleaders en typische California girls. Gebruinde huid, strakke kleding volgens de laatste mode en haren perfect in de krul, dat is hoe ik het voor me zag en waar ik stiekem een beetje bang voor was. Ik mag dan weliswaar steile blonde haren hebben en ook niet vies zijn van een beetje make-up, ik zou er toch als een grijs muisje tussen paraderen. Op de dag van aankomst kon ik nog weinig zeggen over de stereotypen die ik mijn hoofd had. Internationale studenten zijn er een aantal dagen eerder, voordat het semester start, voor een introductie.

Als je voor de helft van de prijs een pak haarverf kunt kopen, kan ik het de Amerikaanse meiden niet kwalijk nemen dat ze het hele jaar perfecte sunny highlights hebben.

Beauty in Amerika is zo goedkoop

Ik gebruikte deze dagen om vast te settelen en wat dingen aan te schaffen. Ik bezocht de Target en Wallmart en ontdekte al snel dat deze ‘supermarkten’ maar voor een klein gedeelte bestonden uit een voedselassortiment, voor een groot gedeelte uit kleding, beautyproducten en andere zaken. Nieuwsgierig als ik was liep ik maar gelijk even langs de megaschappen met haarkleuringen, mascara’s en crèmes. Het viel me op dat alles een stuk goedkoper is dan in Nederland. Als je voor de helft van de prijs een pak haarverf kunt kopen, kan ik het de Amerikaanse meiden niet kwalijk nemen dat ze het hele jaar perfecte sunny highlights hebben. Op de terugweg liep ik langs een tanning salon, waar je voor slechts 30 dollar een maand lang onbeperkt kon zonnen. Weer een visueel beeld van zongebruinde studenten.

Roy Donders maar dan in Amerika

Maar oh my, wat viel het mee. In mijn eerste week met lessen, waarvoor ik kriskras over de campus heen moest, verbaasde ik me over hoe mensen eruit zagen. Sweaters, joggingbroeken en hoodies -bij voorkeur met de naam van de universiteit- in overvloed. Haren in een knotje op het hoofd en weinig tot geen make-up. Waar ik me de eerste paar dagen nog netjes probeerde te kleden en er verzorgd uit probeerde te zien, was ik na een week gewend om zo uit mijn bed te rollen en na een les te gaan. Niemand die hier gek van op keek. En toen tijdens een van de classes een meisje naar mijn oude, gepilde huispakkenbroek wees en zei: Oh my God, I love your pants! was ik om. Als dit university life in Amerika is, kon ik hier best aan wennen. Optutten doen we in het weekend wel weer.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Het uiterlijk van Amerikaanse meisjes op de University
Sluiten