Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Reizen 26 apr 2015

Wereldreiziger Maayke: 7 x herkenbare issues voor reizende vrouwen

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week vertelt Maayke over issues tijdens het reizen die je vast héél bekend voorkomen: Reizen is geweldig. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe culturen leren kennen. Maar als het op het gebied van beauty aankomt zijn er nog wel eens wat ongemakken. Dit zijn de veel voorkomende, en onder de vrouwelijke reizigers vast herkenbare, issues tijdens het reizen.

1. Inpakken

Tja, wij vrouwen hebben nu eenmaal de neiging om veel mee te nemen. Er is altijd wel een situatie waarin we net dat ene jurkje of die paar schoenen nodig hebben, toch?

2. Elektriciteit

Is het eindelijk gelukt om die föhn en stijltang in je backpack te proppen, eindig je op locaties zonder elektriciteit of stroom voor een paar uur per dag.

3. Shampoo-explosie

Dit maakt iedereen wel eens mee. Een shampoofles, parfum of douchegel die per ongeluk opengaat in je tas en alles, van je ondergoed tot je favoriete boek, besmeert.

4. Weersomstandigheden

Sommigen zijn gezegend met haar dat perfect blijft zitten ondanks de weersomstandigheden, maar anderen lijden onder het tropische-weer-effect en hebben een grote pluizenbol na een week in een warm en vochtig land.

5. Make-up

Nog zo’n fijn effect van tropische bestemming. In de ochtend maak je je prachtig op en na een paar stappen buiten de deur heb je de mascara vlekken onder je ogen en begint de foundation van je gezicht te druppelen.

6. Gebrek aan

Op veel plekken in de wereld heb je bekende winkels en merken, maar niet overal kun je krijgen wat je wil. Zo is er bijzonder lastig om een bronzing powder in Azië je vinden, waar vrouwen graag zo wit mogelijk zijn en ook tampons lijken er niet te bestaan. Inslaan van te voren!

7. Hostels

Wil je goedkoop reizen dan is een verlijf in hostels niet uit te blijven. En nee, hostel life is niet altijd even prettig voor ons vrouwen.

Tot volgende week!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: 7 x herkenbare issues voor reizende vrouwen
Sluiten