Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 5 apr 2015

Wereldreiziger Maayke: Welcome to the jungle

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week is ze nog steeds in Maleïsie waar ze de jungle in trok.

Vorige week schreef ik over Maleisische beautygeheimen uit het regenwoud. Ik zit inmiddels al een week in de jungle en ik kan je vertellen: heel weinig beauty.

Het zweet druppelt de hele dag van mijn voorhoofd, mijn benen zitten tot aan mijn knieën onder de modder, mijn haar voelt als stro en ik draag mijn meest praktische (lees: meest fashionloze) en inmiddels vieze kleding. Mijn benen en oksels beginnen al aardig op die van de aapjes te lijken en het feit dat ik me in mijn maandelijkse periode begeef is het enige wat me nog een beetje vrouw doet voelen. Iets wat overigens niet geheel praktisch is tijdens een meerdaagse tocht door de jungle. In Azië lijk je niet aan tampons te kunnen komen, dus loop ik rond met een Aziatisch stuk maandverband in mijn ondergoed, alsof ik weer twaalf jaar ben.

Mijn benen en oksels beginnen al aardig op die van de aapjes

De tocht is daarentegen fantastisch. We trekken door het oudste regenwoud ter wereld, varen over de rivier en ‘s nachts slapen we in een enorme grot vol vleermuizen. Maar tijd voor schoonheidsthee, vaginale sauna’s en kruidenbaden is er niet. Tijdens de trekking probeer ik de mannelijke gids te ondervragen naar beautyritualen en gebruiken van de aboriginals en als hij niet weet wat ik met beauty bedoel maak ik maar een gebaar van gezichtscreme en lippenstift. Hij kijkt me vreemd aan, duidelijk niet begrijpend waarom ik, midden in de jungle, zo’n absoluut niet van levensbelangde vraag stel.

Ik probeer hem uit te leggen dat ik een wekelijkse blog schrijf voor een online beautymagazine, maar hij begrijpt er weinig van dus ik geef het op en laat hem in de waan dat ik een tuthola ben die zich bekommert om lippenstift in het midden van een oerwoud.

Een gebrek aan beauty, maar een grote hoeveelheid schoonheid van de natuur. Toch ben ik blij dat ik over een paar dagen in Kuala Lumpur ben en scheemesjes, shampoo en douchegel kan aanschaffen, uitgebreid kan douchen en mijn haar uit de klit kan krijgen.

Tot volgende week!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Welcome to the jungle
Sluiten