Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 15 feb 2015

Wereldreiziger Maayke: onontdekte pareltjes op de markt in Zuid-Afrika

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze wereldreiziger Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Ze is nu een tijdje in Zuid-Afrika en deze week bezoekt ze marktjes met de meest geweldige beautyproducten.

Gek op markten? Dan zit je in Kaapstad en omstreken goed. Ik ben inmiddels al naar heel wat leuke markten geweest waar je prachtige sieraden, de lekkerste producten en gerechten en de mooiste kleding en souvenirs kunt aanschaffen. Beautyfans zitten hier ook goed, want op de marktjes kun je terecht bij diverse standjes voor de heerlijkste home made en organic beautyproducten. Ik vertel je graag mijn favoriete marktjes.

1. Neighbourgoods Market

De Neighbourgoods Market is een zaterdagmarkt in Woodstock, een industriële en creatieve wijk. Je bent met een taxi in tien minuten van het centrum van Kaapstad bij deze foodmarket. Hier kun je uitgebreid genieten van verse groenten, vers gebakken brood en de heerlijkste sandwiches en warme gerechtjes voor echte fijnproevers. Na een heerlijke lunch of ontbijtje moet je zeker even langs de kraampjes buiten lopen. Niet heel goedkoop, maar zeker de moeite waard om even langs te struinen. Oja, vergeet vooral geen kopje koffie te bestellen bij het koffiebusje, want dit is één van de lekkerste in town! De markt bevindt zich in Kaapstad in The Old Biscuit Mill Complex, een oude koekjesfabriek, maar is er ook in Johannesburg.

The Old Biscuit Mill Complex | 373-375 Albert Road | Woodstock

2. V&A Market on the Wharf

Waterfront is een plek in Kaapstad, vol shop- en entertainmentmogelijkheden en veel restaurants. Hier kun je de V&A Market on the Wharf bezoeken, ook een foodmarket vol verse sapjes, gezonde salades en veel trendy raw food producten, maar je hebt hier ook de lekkerste cupcakes, bonbons en heerlijke koffie. Er zijn meer dan 50 standjes verdeeld over twee verdiepingen. Zie het als een kleinere versie van de inmiddels oh zo bekende Foodhallen in Amsterdam. Market on the Wharf is van maandag tot en met zondag geopend.

V&A Waterfront | Dock Road | Cape Town

3. Hout Bay Harbour Market

Mijn absolute favoriet. Deze markt vind je in Hout Bay, op een halfuurtje rijden van Kaapstad. De markt, gelegen midden in de haven, heeft het kustplaatsje op de kaart gezet bij zowel de Capetonian als de toerist. Het is een bruisende plek vol leven en live muziek. Je kunt hier genieten van het heerlijkste eten uit de Chinese, Mexicaanse, Japanse of Tunesische keuken, maar je kunt je ook te buiten gaan aan lokale hapjes zoals biltong, samosas en koeksisters. Het is altijd erg druk op de Harbour Market, dus het duurt vaak even om een plekje te vinden om te zitten. Maar daarna trek je lekker een fles wijn open, proef je de lekkerste gerechten en luister je naar de muzikale tonen van lokale bandjes. Buiten alle eet- en drinkkraampjes bestaat de markt ook nog uit heel veel shops met de mooiste sieraden, kleding, souvenirtjes en kunstwerken. Ook vind je diverse beautyproducten, zoals Aloë Vera crème, cacaoboter en homemade scrubs. Je raakt niet uitgekeken dus gelukkig is er ook een plek voor een (voet)massage. De markt is open op vrijdagavond, zaterdag en zondag overdag.

31 Harbour Road | Hout Bay | Cape Town

4. Hout Bay Craft Market

Nog zo’n heerlijk marktje in Hout Bay. Elke zondag bij Hout Bay Village Green, een klein parkje in het centrum, vind je de Hout Bay Craft Market die erg populair bij de locals is. Ga hier heen voor prachtige zelfgemaakte producten, zoals tassen, kleding, schilderijen, poppen, manden en verschillende crèmes en andere schoonheidsproducten. Bij de Afrikaanse kraampjes kun je kleurrijke souvenirs scoren en je vind er ook enkele eetstands. Kortom, perfect om heerlijk rond te snuffelen op de zondag.

Hout Bay Village Green | Main Road | Hout Bay | Cape Town

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: onontdekte pareltjes op de markt in Zuid-Afrika
Sluiten