Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 7 dec 2014

Wereldreiziger Maayke: Mijn eerste beauty behandeling in Zuid-Afrika

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week is Maayke's eerste week in Zuid-Afrika en ze bezoekt direct een beautysalon.

Mijn eerste week in Kaapstad. Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik hier rondliep en tegelijkertijd als de dag van gisteren. Het gevoel van thuiskomen is er in elk geval. En oh, wat bof ik met het weer als ik hoor dat het in Nederland nu echt winter is. Ik schrijf nu vanaf mijn balkonnetje in de zon, maar ik wil jullie verder niet jaloers maken.

Beautysalons

De afgelopen week was vooral de stad weer een beetje verkennen. Hapje hier, drankje daar en tussendoor nog proberen te werken. Wat mij gelijk opviel is de hoeveelheid beautysalons die je hier aantreft. Ik kan me niet herinneren dat er zoveel waren twee jaar geleden. Misschien zijn er een hoop bijgekomen, of misschien vallen ze nu, ik schrijf voor Beautify, gewoon meer op. Ik verblijf momenteel in een hostel in New Churchstreet, vlakbij mijn favoriete straat in Kaapstad: Kloof street. Ik heb even geteld tijdens een kleine wandeling door Kloof en wat zijstraatjes en kwam zonder te zoeken al uit op 15(!) wellness en beautysalons.

:’Ik besluit voor een manicure te gaan en het verven van mijn wimpers’

Goedkoop

Ik ga gelijk een willekeurige salon binnen te duiken om even naar de prijzen te informeren. De mevrouw van WOW! verteld me dat het rustig is en ik eventueel gelijk aan de beurt ben. Bij een blijk op mijn nagels besluit ik voor een manicure te gaan en het verven van mijn wimpers. Ik gebruik overdag weinig make-up en het idee dat mijn wimpers er lang uitzien zonder met mascara in de weer te gaan is verleidelijk. De manicure en de eyelash tint kostte me uiteindelijk 125 Rand, omgerekend 9 euro. Voor die prijzen wil ik de komende tijd nog wel wat andere dingen uitproberen.

Ik hou jullie op de hoogte. Tot volgende week.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Mijn eerste beauty behandeling in Zuid-Afrika
Sluiten