Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 14 dec 2014

Wereldreiziger Maayke: Mijn eigen zee

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Maayke zit momenteel in Zuid-Afrika

Een van de plekken waar ik het liefst ben op een warme bestemming is het strand. Zonnen, lezen, luieren en uren dobberen in de heldere zee. Niet alleen omdat het gewoon heerlijk is, maar zulke dagen doen ook altijd wonderen voor mijn huid. Het zoute water reinigt mijn poriën diep en ontsmet wondjes, waardoor puistjes en plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Die eerste duik duurde zo’n drie seconden. Het water was ijs en ijskoud.

Toen ik twee jaar geleden eerst een paar maanden in het noorden van Zuid-Afrika zat, kon ik niet wachten om in Kaapstad aan te komen en de zee in te duiken. Ik woonde vijf minuutjes lopen van het strand, dus ik zag mezelf al iedere dag minimaal een uurtje zwemmen en een geweldige huid hebben. Die eerste duik duurde zo’n drie seconden. Het water van de Atlantische Oceaan is steenkoud. Niks uren dobberen, meer een beetje pootjebaden.

Gelukkig heb ik dit jaar een oplossing gevonden. De Sea Point Pool. Weliswaar geen zee, maar wel gefilterd zeewater en dus toch de voordelen van het zout voor mijn huid. Plus een fantastisch uitzicht, want het zwembad ligt pal naast de oceaan. Niet voor niks noemen mensen dit een van de mooiste openbare zwembaden! In de zomer vind je hier een mix van toeristen en locals. En dat is leuk, want er komen altijd wel wat Afrikaanse kinderen met je kletsen. Hier zal ik de komende maanden zeker wat uurtjes doorbrengen.

Tot volgende week!

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Mijn eigen zee
Sluiten