Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 4 jan 2015

Wereldreiziger Maayke: Multifunctionele wodka

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Maayke zit momenteel in Zuid-Afrika waar zze Macha heeft ontmoet die haar alles vertelt over .. wodka. Waar je dat allemaal voor kunt gebruiken? Je zal versteld staan:

IHOP

Allereerst gelukkig Nieuwjaar allemaal! Momenteel verblijf ik voor een week in een huis van vrienden in Melkbosstrand, een half uur rijden van Kaapstad. En dat is helemaal niet verkeerd, want er is een zwembad, een jacuzzi en na vijf minuten lopen sta je op het strand. Maar het leukste is dat we hier met z’n zessen zijn, twee Duitsers, twee Zuid-Afrikanen, een meisje uit Rusland en ik. We hebben het huis dan ook omgedoopt tot IHOP: International House of People (gebaseerd op de Amerikaanse IHOP, International House of Pancakes). En tijdens de jaarwisseling was het IHOPP: International House of Party People. Het Russische meisje had speciaal voor de gelegenheid een fles wodka, hoe kan het ook anders, meegenomen uit Rusland.

Mannen: ‘Zolang je veel wodka drinkt zijn alle vrouwen prachtig en perfect’

Ongewone wodka

Na een aantal shots vertelt Macha ons haar geheim voor een zonverbrande huid. Het is bijna te stereotype voor woorden, maar drie maal raden wat ze op haar huid smeert als ze te lang in de zon heeft gelegen: wodka. Ook vertelt ze dat Russen heilig geloven in de desinfecterende werking van dit doorzichtige goedje. Niet geheel ongeloofwaardig met een alcoholpercentage tussen de 35 en 70%. Als Russen ziek zijn, het maakt volgens Macha niet uit wat je hebt, wordt er een shotje wodka met peper gedronken. Deze zogenaamde Pertsovka kun je in de winkel kopen, maar wordt ook vaak zelfgemaakt. Door het hoge percentage alcohol wordt wodka ook gebruikt om wonden en insectenbeten te ontsmetten en zelfs puistjes uit te drogen. Als dat geen multi use van dit drankje is.

En nog iets over beauty en wodka. Volgens Macha is het een bekend gezegde dat alle mannen in Rusland gebruiken: zolang je veel wodka drinkt zijn alle vrouwen prachtig en perfect!.

See you next week. X

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Multifunctionele wodka
Sluiten