Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 16 nov 2014

Wereldreiziger Maayke: Musthaves voor in je backpack

Over twee weken vertrek ik naar Zuid-Afrika. Alhoewel ik meestal pas op de laatste dag mijn spullen inpak, begint de stress dit keer wat eerder. Dit keer neem ik namelijk mijn backpack mee in plaats van mijn koffer. Minder ruimte en lichter pakken dus. Aangezien ik, net als veel andere vrouwen, van beauty producten houd en er tijdens een avondje in die leuke strandbar er toch mooi uit wil zien, heb ik wat tips en trucks verzameld:

Haardonut

De inmiddels bekende haardonut is ideaal om bij je te hebben. Het neemt maar weinig ruimte in beslag en hiermee kun je je haren in een handomdraai omtoveren tot een chic kapsel voor een etentje.

Haarband

Neem een haarband mee. Niet alleen is dit handig om je haren uit je gezicht te houden tijdens een jungletocht of op het strand, maar je kunt er ook krullen mee maken. Doe de elastieken haarband om je hoofd en rol plukken haar hier om heen. Laat een nachtje zitten en je prachtige krullen zonder een krultang te hoeven meenemen.

Kokosolie

Een product waar ik bij zweer. Meestal neem ik een bepaalde hoeveelheid mee in een leeg potje en ik gebruik het voor alles. Als lippenbalsem, als moisturizer voor mijn gezicht, voor droge plekjes op mijn lichaam en als conditioner voor mijn haar.

Baking soda

Als je echt licht wilt pakken, kun je heel wat producten vervangen door een simpel huis-tuin-en-keuken-middeltje: baking soda. Je kunt het gebruiken als tandpasta, shampoo, wasmiddel, aftersun, deodorant, gezichtsscrub en geurvreter voor je wandelschoenen. Je koopt het in Nederland bij de toko.

Concealer

Ik ben op een warme bestemming niet zo’n fan van een vloeibare foundation. Maar een concealer heb ik altijd bij me om onzuiverheden aan te stippen en wallen weg te werken, als het in dat leuke strandtentje net iets te gezellig was.

Lipstick

Ik neem altijd één kleur lipstick mee op reis. Met een paar knallippen zie je er al gelijk goed opgemaakt uit voor een feestje. Bovendien kun je lippenstift ook gebruiken als blush.

Shampoo bar

De shampoo bar is wat bij betreft de ideale uitvinding voor backpackers. Het is eigenlijk gewoon een stuk zeep, maar dan voor je haar. Het is super compact en je doet er net zo lang mee als met drie flessen normale shampoo. Er zijn shampoo bars die je ook als zeep voor je lichaam kunt gebruiken, voor nog meer ruimtebesparing. Shampoo bars zijn onder andere verkrijgbaar bij Lush.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Musthaves voor in je backpack
Sluiten