Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 21 dec 2014

Wereldreiziger Maayke: Natuurlijk hulpmiddel dat écht werkt tegen een zonverbrande huid zonder te vervellen

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Maayke zit momenteel in Zuid-Afrika en aangezien ze uit het koude Nederland komt was haar velletje nog niet helemaal gewend aan de zon. Maar sneller dan ooit was ze haar rode kleur kwijt zonder te vervellen. Hoe?

Code rood

Als je mijn column van vorige week hebt gelezen, dan weet je hoe enthousiast ik was over de prachtige Sea Point Pool. Nou, mijn enthousiasme was de volgende dag iets minder, toen ik ontdekte dat ik behoorlijk verbrand was. Mijn huid moest duidelijk wennen aan de sterke Zuid-Afrikaanse zon. Gezicht, hals en buik: code rood. Voor jullie misschien niet in te denken met de kou en regen in Nederland, voor mij harde realiteit.

Aalwyn

Voordat ik naar de winkel kon rennen voor een goede after-sun, kreeg ik tip van een local die vrienden in mijn hostel kwam op zoeken. Aalwyn. Aalwyn?! hoor ik je denken. Diezelfde reactie had ik ook. Het bleek het Afrikaanse woord te zijn voor Aloë Vera. Dat is duidelijker. En voordat ik weer naar de winkel wilde rennen voor een goede after-sun mét Aloë Vera, hield hij me tegen en verzekerde me dat ik de plant zelf moet gebruiken. Alles leuk en aardig, maar waar haal je die vandaan? Nou, gewoon bij hem in de tuin. Na het zien van sceptische gezicht, begreep hij dat ik niet zomaar met een vreemde mee zou gaan (in Zuid-Afrika al helemaal niet) en beloofde me de volgende dag een paar stengels te brengen. En ja, dinsdag was ik in het bezit van vijf flinke groene stengels.

Aalwyn. Aalwyn?! hoor ik je denken.

Klodders gel

Matt liet me zien hoe je ze gebruikt. Je snijdt de stengels overdwars door en vervolgende maak je kleine hakjes met het mes. Hierdoor komt er nog meer gel vrij. Ik was verbaasd hoeveel gel er uiteindelijk uit zo’n plant komt. Je kunt de stengel over je huid wrijven, maar als je het eruit schraapt met een lepel heb je, van een klein deel van de plant, een behoorlijke klodder pure Aloë Vera gel. Het fijne is dat je de stengels gewoon in de koelkast kan bewaren en dit maakt de gel ook nog eens koeler, wat fijn is op een verbrande huid.

Hoera

Na een paar dagen smeren, merkte ik al een aanzienlijk verschil. De roodheid was verdwenen en waar ik normaal gesproken flink zou vervellen, bleef er nu een zachte en gladde huid over zonder velletjes. Hoera! Ook mijn gezicht was glad, zonder droge en rode plekjes. Ik ben fan. Nu nog een plant ontdekken waar ik af en toe een stengel vandaan kan halen, plus de volgende keer beter insmeren in de zon!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Natuurlijk hulpmiddel dat écht werkt tegen een zonverbrande huid zonder te vervellen
Sluiten