Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 12 apr 2015

Wereldreiziger Maayke: Ik probeerde een oorkaars

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week probeerde Maayke een oorkaars.

Zelf had ik er nog nooit van gehoord, maar in Azië is het een bekend fenomeen en verblijf je in de Maleisische stad Malakka dan zie je het overal op de markten: ear candles oftewel oorkaarsen. Deze oude techniek bestaat uit een holle kaars van bijenwas die je aansteekt een in je oor houdt. De kaars trekt vacuüm en zou overmatig oorsmeer uit je gehoorgang zuigen. Of het daadwerkelijk helpt is niet zeker, maar de moeite waard om uit te proberen. De kaarsen zouden onder andere helpen bij hoofdpijn en oorontsteking. Ook zou het een detox zijn en positieve effecten hebben op de huid.

Belangrijk is dat je iemand bij je hebt die de kaars in de gaten kan houden en een seintje kan geven als de aangegeven grens is bereikt. Ik werd behoorlijk nerveus van die vlam die ik zag vanuit mijn ooghoek, zo dicht bij mijn haar, maar alles ging goed. Nadat de kaars is opgebrand tot de lijn kun je het openknippen en zien wat er uit je oor is gekomen. Althans dat wordt geclaimd. Als dit klopt was het bij mij zeker nodig. Of alle voordelen waar zijn kan ik niet bevestigen, maar het resulteert in een soort licht gevoel in mijn oren en ontspannend is het zeker.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Ik probeerde een oorkaars
Sluiten