Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 3 mei 2015

Wereldreiziger Maayke: Een spa treatment down under

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week probeerde Maayke een heus echte vagina spa in Yogyakarta, Indonesië.

Een paar dagen na mijn aankomst in Yogyakarta, Indonesië, besluit ik dat het na bijna zes maanden wel weer eens tijd is voor een knipbeurt. Na wat zoeken en rondvraag vind ik een beautysalon waar ik mijn haar kan laten knippen voor slechts drie euro. De prijs is indrukwekkend genoeg, maar ik zag na de kappersbeurt iets op de prijslijst staan wat nog veel indrukwekkender is en wat ik jullie niet wil onthouden: de vagina spa.

Ik vraag het meisje wat dit precies inhoudt, al zegt de naam in principe genoeg. Ze giechelt en zegt met een blos op haar wangen: “treatment for Miss V”. Zelf doet ze deze behandeling niet, maar als ik morgenochtend terug kom is haar collega er en kan ik mijn Miss V laten stomen.

“Ze giechelt en zegt met een blos op haar wangen: “treatment for Miss V.”

De volgende dag kom ik terug, licht nerveus, voor mijn allereerste vagina spa. De Indonesische dame legt me uit wat er gaat gebeuren. De behandeling begint met electro-stimulation (uh.. down under?). Daarna begint het zogenaamde cawikan, gevolgd door totok en ratus. Niet wetende wat deze begrippen betekenen, laat ik het allemaal maar over me heen komen.

De electro-stimulation is niet waar ik verwachte dat hij zou zijn (en stiekem misschien wel hoopte). Een aantal stroken aan kabeltjes worden op de onderrug en voetzolen geplakt en geven kleine vibraties af gedurende vijftien minuten om de spieren van de vagina te versterken. Cawikan is het badderen van Miss V. Ik moet op een houten emmer zitten, gevuld met heet water en allerlei soorten kruiden, waaronder betel en kayu rapat, wat de vagina zou verstrakken.

Als je het van het hete water van de cawikan al niet warm genoeg kreeg, dan wel van de totok. Dit is een vijf minuten durende massage, van de onderbuik en de binnenkant van de benen, gevaarlijk dicht bij de intieme zone. Dit wordt, volgens mijn spa lady, gedaan om de spieren te relaxen en de bloedsomloop te stimuleren. Het laatste deel van de vagina spa wordt ratus genoemd en is het stoomgedeelte. Ik krijg een groot gewaad, in traditionele batik stijl, met een gat in het midden voor mijn hoofd. Daarna mag ik plaatsnemen op een houten stoeltje met ook een gat erin waaronder een pot staat met hete kooltjes en diverse kruiden. De hete stoom kan door het gewaad niet ontsnappen en stoomt mijn vajayjay uit om zo bacteriën te doden.

Miss V en ik bedanken de spa dame hartelijk voor deze interessante ervaring. Ik voel me extreem schoon down under en dat voor maar vijf euro!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Een spa treatment down under
Sluiten