Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 14 jun 2015

Wereldreiziger Maayke: Zo krijg je de perfecte surfgirl look

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week gaat Maayke surfen in Newquay.

Ik ben in Newquay, het surfstadje van Engeland. Een verrassend blauwe zee, heel wat zonuren en goede golfen om mijn surfskills te verbeteren. En bij een prachtige surfplek horen prachtige surfbabes. De meeste surfers zijn bijzonder aantrekkelijk en het lijkt erop alsof ze hier niks voor doen. Zonopgelichte haren met een mooie slag en een zongetinte huid zonder make-up, want dit zou immers uitlopen als je continu in de oceaan bent. Heb je geen zon, zee en strand tot je beschikking? Volg deze tips voor een echte surfer girl look.

Surferhaar

Na twee weken hier te zijn en veel tijd in zee te hebben gespendeerd, merk ik het al. Mijn haar licht snel op van de zon en zorgt voor natuurlijke highlights. Om dit effect zelf te creëren kun je ervoor kiezen om hightlights te zetten bij de kapper. Je kunt dit uiteraard ook zelf doen, maar voor een zo natuurlijk mogelijke look is wat expertise gevraagd. Wil je toch liever zelf aan de slag, dan kun je een lightning spray uitproberen. Deze sprays lichten je haar geleidelijk een tint op. John Frieda heeft een goede spray genaamd Sheer Blonde Go Blonder Controlled Lightening Spray.

Zeewater in mijn haar en daarna een natuurlijke droging door de wind geeft mijn haar een mooie slag. Om deze surferlook na te bootsen kun je een aantal vlechten in je haar maken en een nacht laten zitten. Ga je de volgende ochtend flink met je vingers door je haar in plaats van een borstel. Een sea salt spray is een ideaal hulpmiddel om beach hair te krijgen, als jij je mijlenver van de zee bevindt. Bumble and Bumble heeft een Surf Spray die je haar volume en textuur geeft en zorgt voor een sexy surflook. Je kunt zo’n spray ook zelf maken. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een lege sprayfles, warm water, zeezout, een beetje gel en een olie, zoals kokosolie of arganolie, zodat je haar niet te droog wordt.

Surferhuid

Surfers dragen geen tot weinig make-up. Als je uren in zee doorbrengen en een flink aantal golfen over je heen krijgt heeft dit weinig zin. De combinatie van zon en zeewater zorgt voor een gladde, getinte huid zonder puistjes, waardoor make-up ook helemaal niet nodig is. Geen toegang tot veel zon en zee? Dan mag je best een beetje cheaten met wat make-up, maar ga voor een natuurlijke look. Gebruik een concealer om oneffenheden weg te werken en poeder je gezicht met een bronzing powder voor een gezonde tint. Eventueel een beetje rouge en mascara.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Zo krijg je de perfecte surfgirl look
Sluiten