Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 12 okt 2014

Wereldreiziger Maayke: Verrassende manieren om bier te gebruiken

Tijdens mijn bezoek aan het Duitse Beieren, valt één ding gelijk op. Bier wordt hier gezien als primaire voedselbehoefte en wordt dan ook gedronken in overvloed. ’s Ochtends in de trein zie ik de eerste Duitsers al aan een halve liter nippen. Ondanks dat ik ook niet vies ben van een verkoelend biertje op zijn tijd, wordt bier over het algemeen toch echt gezien als een mannendrank. Wat niet wil zeggen dat wij vrouwen bier niet kunnen nuttigen. En wel voor ons uiterlijk:

Bier voor je haar

Na het wassen kun je je haar spoelen met bier. De ingrediënten in bier, zoals vitamine B en proteïnen, zorgen voor glans en voorkomen dof en pluizig haar. Spoel je haar wel goed uit, anders ruik je de rest van de dag alsof je net uit de kroeg bent gerold.

Bier voor je huid

Er zijn een aantal voordelen van bier op je huid. Keith Wallace, directeur van The Philly Beer School in Philadelphia is van mening dat bier goed is tegen rimpels. Adenosinetrifosfaat, een stof die wordt gebruikt voor het brouwen van bier zit ook vaak in organische gezichtscrèmes. Waar het drinken van veel alcohol je een doffe gloed kan geven, zou het gebruik van bier op je huid juist zorgen voor een glow. Bier helpt afvalstoffen en dode huidcellen te verwijderen en Vitamine B verzacht de huid. Het gist in bier zou ook nog eens antibacterieel werken en je huid zuiveren.

Bier voor je lichaam

Zoals bier ook goed is voor je gezichtshuid, is het ook uitstekend te gebruiken voor je lichaam. En waar anders kun je in een bad vol bier stappen, dan in Duitsland. In Hotel Gut Riedelsbach en Hotel Kummerower Hof kun je speciale bierbehandelingen krijgen. Mocht het idee van een bierbad je niet aanspreken kun je wellicht thuis beginnen met een voetenbadje.

Als je het tijdens een van de bierbehandelingen toch niet kunnen laten om een slokje te nemen: geen zorgen. Waar er van wijn wordt gezegd dat het goed is voor ons hart, zou bier goed zijn voor de maag. De antibacteriële eigenschappen van bier kunnen infecties voorkomen. Prost!

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Verrassende manieren om bier te gebruiken
Sluiten